Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: «Γιατί ορισμένοι βολεμένοι και συμβιβασμένοι σπεύδουν στις ημέρες μας να απαξιώσουν το Πολυτεχνείο; (...) Γιατί συσκοτίζουν την αλήθεια λέγοντας πως ο ελληνικός λαός δεν αντιστάθηκε, ενώ γνωρίζουν ότι χιλιάδες οικογένειες πέρασαν από φυλακές, εξορίες, απολύσεις, εξευτελισμούς, διασυρμούς, βασανισμούς, αλλά και δολοφονίες; Γιατί πάνε να σβήσουν τον καθοριστικό ρόλο της Αριστεράς, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι στο Πολυτεχνείο ήταν ο καταλύτης, αλλά και ο καθοδηγητής για χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι από αυτήν (την Αριστερά) "προετοιμάστηκαν" και γαλουχήθηκαν;» (οι ερωτήσεις από τον Γ. Ι. Διακογιάννη στα «ΝΕΑ»).

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας και ο κ. Αλέκος Αλαβάνος στην Προεδρία του Συνασπισμού, θα ήταν οι καλύτερες δυνατές εξελίξεις, και για την πατρίδα, και για την Αριστερά... Η μεν πρώτη θα δικαίωνε την παρουσία, την ιστορική διαδρομή και τις υπηρεσίες της Αριστεράς στον λαό και το έθνος και θα αποδείκνυε την ισοτιμία Δεξιάς και Αριστεράς στα του πολιτεύματος. Η δεύτερη, η εκλογή Αλαβάνου, θα ενεργοποιούσε στη ριζοσπαστική Αριστερά μια διαδικασία επανίδρυσης (της ίδιας) κι επανασύνδεσής της (κυρίως αυτό) με τον λαό και τις προσδοκίες του - πράγμα πιο απαραίτητο παρά ποτέ» (ο Στάθης Σ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΘΕΜΑ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ»: «Σειρά αλλαγών στη διοικητική διάρθρωση και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας προωθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με στόχο τη βελτίωση της αστυνόμευσης και του συντονισμού του αστυνομικού έργου» (η παρουσίαση της είδησης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ