Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κρήτη τίμησε την εξέγερση

Με αγωνιστικές συγκεντρώσεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης τιμήθηκαν και φέτος τα 31 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενάντια στην Αμερικανοκίνητη χούντα και το αδικαίωτο αίτημα για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία».

Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών. Στο χώρο με ξεχωριστή προσυγκέντρωση, 5.30μμ στην πλατεία Ελευθερίας, έφθασαν μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η νεολαία, φοιτητές, μαθητές, νέοι εργαζόμενοι, δεν έπαψαν να δίνουν παλμό και αγωνιστικό τόνο στην πορεία που ακολούθησε με τελική κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας και το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη όπου έγινε η κατάθεση στεφανιών.

Στα Χανιά, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 6.30 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα μαζικών, συνδικαλιστικών και νεολαιίστικων φορέων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το μνημείο Ηρώων όπου έγινε κατάθεση στεφανιών.

Συγκέντρωση έγινε και στο Ρέθυμνο, στο Δημαρχείο της πόλης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Στο Λασίθι, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 12 το μεσημέρι, όπου έγινε και η κατάθεση στεφανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ