Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ασφαλισμένα... .

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ φορές να δηλώσουν η κυβέρνηση και ο Γιώργος Αλογοσκούφης ότι η ΝΔ «δε θα ανοίξει το Aσφαλιστικό», μάλλον απίθανο να βρεθεί άνθρωπος να τους πιστέψει.

Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι, μόλις λίγες μέρες πριν, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας υποσχόταν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, νέες προοπτικές και μίλαγε με τα θερμότερα λόγια για το ρόλο τους, πλάι στην Kοινωνική Aσφάλιση.

Οσο για εισηγήσεις και θέσεις υπέρ της «αναμόρφωσης» του Ασφαλιστικού με μικρότερες συντάξεις και λιγότερες παροχές, μεγαλύτερες εισφορές και αυξημένα όρια ηλικίας, κάθε άλλο παρά λείπουν από στελέχη της κυβέρνησης και όλων εκείνων των οργανισμών που ενδιαφέρονται για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

ΩΣΤΕ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ασφαλέστερο τον κόσμο ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, παρά τα όσα έχουν γίνει (επεμβάσεις κλπ.) και από τις ΗΠΑ, αλλά και από την ΕΕ; Ετσι τουλάχιστον είπε στο Μπι Μπι Σι.

Παρ' όλα αυτά - έστω και με το δικό της τρόπο - η Γαλλία (όπως και η Γερμανία) κάθε άλλο παρά κινούνται εκτός του «αντιτρομοκρατικού δόγματος». Η τρομοκρατία, λένε, είναι το Νο 1 πρόβλημα και παραμένουν πρόθυμοι για όλα, αρκεί να παίρνουν «ισότιμα» μέρος και στη μοιρασιά της λείας.

Κι όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, όταν υπάρχει διάθεση για μοιρασιά, όλες οι διαφορές των «μεγάλων» λύνονται, σε αντίθεση με τα προβλήματα των λαών, που ολοένα μεγαλώνουν.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ να εξάρουμε τη χτεσινή συμβολή των τηλεοπτικών μέσων στην πορεία του Πολυτεχνείου. Φρόντισαν, όπως κάθε χρόνο, να διατηρήσουν το «τρομολαγνικό» κλίμα. Ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και τα κάθε λογής «επεισόδια» αποτέλεσαν το βασικό υλικό τους. Πιστοί στην ...παράδοση οι αρμόδιοι...


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες στρέμματα καμένα σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές (2023-02-09 00:00:00.0)
Το γαλλικό κεφάλαιο θέλει νέες επεμβάσεις (2016-04-09 00:00:00.0)
Αργεί η - υπό το βλέμμα του στρατού - βοήθεια (2010-03-05 00:00:00.0)
Αφιέρωμα στον μάγο των μπλουζ (2003-07-22 00:00:00.0)
Προσωρινή αναστολή της απεργίας (1997-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ