Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Θα τους εμποδίσουμε να αποβιβαστούν»

Την αντίθεσή τους στα σχέδια μετατροπής της περιοχής τους σε πεδίο ασκήσεων των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και μονιμότερης εγκατάστασής τους στη ναυτική βάση του Μεγάλου Καράμπουρνου, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι φορέων του Αγγελοχωρίου στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη, που τους επισκέφθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο τονίστηκε επίσης ότι όλοι οι κάτοικοι θα αντιταχτούν στους σχεδιασμούς για έλευση των ΝΑΤΟικών στον τόπο τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Θρασύβουλος Παζαρόπουλος, που στη συνάντηση εκπροσωπούσε και τους άλλους δύο αλιευτικούς συνεταιρισμούς Θεσσαλονίκης και Μηχανιώνας, δήλωσε ότι οι αλιείς - μέλη των τριών συνεταιρισμών θα ξεσηκωθούν και θα παρατάξουν τα καΐκια τους, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό τυχόν απόβαση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή Αγγελοχωρίου. Ο εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση από πλευράς Πολιτείας προς τους φορείς, σχετικά με τα όσα σχεδιάζονται στη γειτονική με το χωριό τους ναυτική βάση. Επίσης, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μετατροπή μιας ειρηνικής περιοχής σε πεδίο βολής. Ολοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι θεωρούν απαράδεκτο να μην ενημερώνονται οι φορείς για τους τυχοδιωκτισμούς που σχεδιάζουν οι Αμερικανο-ΝΑΤΟικοί δίπλα στα σπίτια τους, προσθέτοντας ότι είναι ένα θέμα που τους «καίει» και θεωρούν απαράδεκτο να μην τους παρέχεται καμία πληροφόρηση από την κυβέρνηση.

«Θα αφήσουμε να γίνουν αυτές οι ασκήσεις που δεν έχουν κανέναν άλλο ρόλο και χαρακτήρα παρά πώς θα συνδυάσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τα μελλοντικά τους σχέδια για επίθεση σε γειτονικές μας χώρες; Θα δεχτούμε να γίνουμε υποχείριο στα χέρια αυτών, που δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο παρά να σχεδιάζουν για τα συμφέροντα των πολυεθνικών;», τόνισε ο Αγγελος Τζέκης. «Οι λαοί, συνέχισε, είναι εκείνοι που θα χαράξουν τη φιλειρηνική πορεία των χωρών τους, γιατί οι κυβερνήσεις παίζουν ήδη συγκεκριμένο ρόλο. Οπως η ελληνική κυβέρνηση έχει υποταχτεί στα γενικότερα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Και στο βομβαρδισμό πήρε θέση υποστήριξης των πολεμικών ενεργειών κατά της Γιουγκοσλαβίας, πήρε τη γνωστή θέση στο θέμα του Οτσαλάν, δέχεται τις αξιώσεις των Αμερικανών στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύουμε ότι ο λαός και αυτής της περιοχής θα προσφέρει σ' αυτό το ειρηνικό, φιλειρηνικό κίνημα, όπως έκανε ο λαός της Θεσσαλονίκης και του Λιτοχώρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ