Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χριστιανικές αγάπες

Τριάντα Απρίλη του 2000, Κυριακή του Πάσχα.

Εκπομπή εκκλησιαστικού περιεχομένου της ΕΤ-3, πρωινή ώρα. Η αντίστοιχη τηλεοπτική λεζάντα γράφει: Ακολουθία της Αγάπης, Ιερός Ναός Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Στον άμβωνα, ένας χρυσοποίκιλτος δεσπότης της Ορθοδοξίας εκφωνεί τον «καθιερωμένο» λόγο του. Εν μέσω αφρών και απειλών για τους άπιστους - πάντα στα πλαίσια της χριστιανικής αγάπης - καταλήγει με περισσή αμετροέπεια: Ο σταυρός νίκησε το σφυροδρέπανο. Ετσι λοιπόν κοίμισε τη συνείδησή του και του ομόδοξου ακροατηρίου του. Τώρα που «νίκησε» ο σταυρός και οι αντιπροσωπεύοντες αυτόν ταγοί της «παγκοσμιοποίησης», μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, σύμφωνα πάντα με τη φωνή του παρελθόντος του συγκεκριμένου δεσπότη.

***

Γιατί η «νίκη» του σταυρού του είναι η νίκη των μακελάρηδων του ιμπεριαλισμού, που μετέτρεψαν τις χώρες του σοσιαλισμού σε απέραντο παζάρι λευκής σαρκός, που τις κατέστησαν ατελείωτο αλισβερίσι οικογενειών της μαφίας, που οδήγησαν το ποίμνιο εθνικά υπερήφανων λαών στα σκουπίδια προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, που βομβάρδισαν επί 78 μέρες ομόδοξους του θλιβερού μητροπολίτη για να πετύχουν τη νίκη του σταυρού τους, σταυρώνοντας χιλιάδες αθώους πολίτες.

Δυστυχώς το φραγγέλιο του Χριστού - κατά τας γραφάς - δεν υπάρχει πια, ούτε η φωνή του στις χαρακτηριστικές φράσεις, «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί», ώστε τέτοιας ποιότητας ρασοφόροι του μίσους και της ιστορικής ανεπάρκειας τουλάχιστον να μην ομιλούν. Το ζήτημα βεβαίως δεν αφορά τον πρώτο διδάξαντα την κληρική αμετροέπεια, τον αρχιεπίσκοπο, αλλά την επίσημη πολιτεία που προβάλλει τέτοιες εκπομπές «χριστιανικής αγάπης» και μάλιστα από το πορτοφόλι των φορολογούμενων πολιτών. Εκτός και αν η συγκεκριμένη ομιλία του θρησκευτικού εμφυλιοπολεμικού απολιθώματος αποτελεί τη συνισταμένη πολιτική στο τι πρόκειται να ακολουθήσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

***

Σε κάθε περίπτωση τα εμετικά κηρύγματα αρνούμαστε να γίνονται διά της φορολογίας μας - κρατική τηλεόραση - και μάλιστα ανήμερα εορτών, που άσχετα με την προσέγγιση του καθενός μας, θρησκευτική ή παγανιστική, διατηρούν αλώβητο το χαρμόσυνο χαρακτήρα τους.


Μ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ