Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Δυναμική αντίδραση στους ΝΑΤΟικούς πολεμοκάπηλους

Με μαχητικές συγκεντρώσεις και πολύμορφες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, ετοιμάζεται ο αγωνιζόμενος λαός της Μακεδονίας και της Θράκης να αντιδράσει στη μετατροπή της περιοχής, σε μόνιμο προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστών για την προώθηση των δολοφονικών σχεδίων τους στα Βαλκάνια. Από την ακριτική Φλώρινα ως τον Εβρο, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της περιοχής, οργανώνεται και θα εκδηλωθεί η δυναμική αντίδραση του λαού και η απόφασή του να υψώσει τοίχος στις πολεμοκάπηλες δράσεις των ευρω-ΝΑΤΟικών δολοφόνων.

Στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, μαζί με άλλους φορείς του νομού, αποφάσισε τη συμμετοχή της στη σημερινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πύλη του Λιμανιού. Την Τρίτη 9 Μάη κατάθεση στεφανιών στον τάφο του Γ. Τσαρουχά, στο μνημείο του Εργάτη, στο μνημείο Αντίστασης και στο συμμαχικό νεκροταφείο του Ζέντελικ. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να εκδηλωθεί η διαφωνία του λαού της Θεσσαλονίκης στο οικονομικό Forum, που γίνεται στις 8 - 9 μήνα για το συντονισμό του πολυεθνικού κεφαλαίου στην καταλήστευση των Βαλκανίων.

Επίσης, η ΕΔΥΕΘ θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις, που θα οργανωθούν στις 14 του μήνα στην περιοχή της Δυτικής Υπαίθρου, ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο πλαίσιο της άσκησης «Dynamic MIX 2000». Στις 20 - 21 Μάη οργανώνεται πορεία του πεζοπόρου της ειρήνης Κώστα Παπαδόπουλου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Εκδηλώσεις υποδοχής τους θα οργανωθούν από κοινού από την ΕΔΥΕΘ, την Επιτροπή Ειρήνης Ανατολικής Υπαίθρου και τοπικούς φορείς. Στις 22 Μάη στις 7.30μ.μ. στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του αγωνιστή της Ειρήνης.

Στις 27 Μάη οργανώνεται κατασκήνωση ειρήνης στην περιοχή της Επανωμής και στις 28 αυτοκινητοδρομία ειρήνης, μέσα από όλα τα χωριά της περιοχής, με κατάληξη την Κεντρική Πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στην Καβάλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ειρήνης, στις 9 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης οργανώνει μαζί με την ΠΕΑΕΑ εκδήλωση για τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, που θα γίνει στο ηρώο της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 14 Μάη με μια αθλητική διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί με τη χορηγία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Καβάλας. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που γίνεται στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα ξεκινήσει στις 10.30π.μ. από την Κεντρική Πλατεία, όπου και θα καταλήξει. Σε όσους συμμετέχουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα. Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όσους συμμετέχουν, γίνεται προς τιμή του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση προς τα τέλη Μάη, με αρχές Ιούνη προσανατολίζονται οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ ήδη συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις Σέρρες στις 13 Μάη, στην Κοζάνη στις 21 Μάη και στα Γιαννιτσά επίσης στις 21 Μάη έξω από το 501 Τάγμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ