Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εστειλε το δικό της μήνυμα

Αγωνιστικές εκδηλώσεις την Κυριακή σε δεκάδες πόλεις

Το δικό τους αγωνιστικό και ταξικό μήνυμα έδωσαν οι εργαζόμενοι της Βόρειας Ελλάδας με μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής για να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά.

Στην Καβάλα, στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μίλησε το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Π. Ταχματζίδης. Χαιρέτισαν εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Καπνεργάτη.

Οι εργαζόμενοι της Αλεξανδρούπολης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συνδικαλιστών, σωματείων και άλλων φορέων, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο. Κύριος ομιλητής ήταν ο Αλ. Τερζίδης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εβρου και μέλος του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης και της συνδικαλιστικής παράταξης του ΔΗΚΚΙ. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Επίσης σε Δράμα, Κομοτηνή και Ξάνθη οι εργαζόμενοι αυτών των πόλεων έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» τους στις συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώθηκαν εκεί.

Οι εργαζόμενοι του Κιλκίς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής σωματείων και φορέων της περιοχής και συγκρότησαν μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης, ενώ ακολούθησε πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης. Επίσης στις Σέρρες έγινε μαχητική συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε επιτροπή σωματείων και συνδικαλιστών.

Στη Βέροια, σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελιάς, μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ η γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Ι. Σοφρόνωφ και χαιρέτισε εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ. Στην Κατερίνη , η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία στο κέντρο. Και στα Γιαννιτσά εντυπωσιακή σε μέγεθος και παλμό ήταν η συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ Πέλλας. Οι συγκεντρωμένοι μετά τις ομιλίες κατευθύνθηκαν στο μνημείο των πεσόντων ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

Μεγάλη συγκέντρωση έγινε και στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, που οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων. Επίσης στις άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαΐδα, στα Γρεβενά, στη Φλώρινα και την Καστοριά, πραγματοποιήθηκαν μαχητικές συγκεντρώσεις με πρωτοβουλία τοπικών συνδικάτων και επιτροπών συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ