Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αυξήσεις 19% τα τελευταία δύο χρόνια
  • Η αλλαγή στη διοίκηση του δήμου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τίναξε στα ύψη τα τέλη
  • «Ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική», τονίζει ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γιώγος

Αυξήσεις 19% στα σπίτια και 21% στα καταστήματα, επέβαλε την τελευταία διετία η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Μόνο για το 2005, οι αντίστοιχες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα είναι 8% για σπίτια και καταστήματα. Η διοίκηση, όπως φαίνεται, επιχειρεί να καλύψει το...«χαμένο έδαφος» και αυξάνει συνεχώς τα ανταποδοτικά τέλη, πιστή στην κυβερνητική πολιτική.

Η διοίκηση «χωρίς να βελτιώσει την καθαριότητα στην πόλη επέβαλε αυξήσεις σχεδόν τριπλάσιες του πληθωρισμού για το 2005», σημειώνει στο «Ρ», ο Γιώργος Γιώγος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» και πρώην δήμαρχος της πόλης. «Ο Δήμος Πετρούπολης - σημειώνει - πριν από δύο χρόνια, ήταν τρίτος από το τέλος στην κατάταξη όλων των δήμων της Αττικής με βάση το ύψος των ανταποδοτικών τελών. Φέτος βρίσκεται περίπου στο μέσο του αντίστοιχου πίνακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη νεκροταφείου οι αυξήσεις ξεπερνούν το 250%».

Ο πρώην δήμαρχος χαρακτηρίζει την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση ως φορομπηχτική. «Θεωρεί τους δημότες ως πηγή άντλησης εσόδων για να δοθούν σε φιέστες», σημειώνει. Και συνεχίζει δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Πριν από έξι χρόνια φτιάχτηκε το θέατρο Πέτρας. Το κόστος κατασκευής αυτού του στολιδιού της πόλης, ήταν λιγότερα από τα έξοδα για τις περσινές εκδηλώσεις! Συγκεκριμένα, στοίχισε 188 εκατ. δραχμές η κατασκευή του και οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού για το 2003, έφτασαν τα 220 εκατ. δραχμές!».

Οπως τονίζει ο Γ. Γιώγος, υπηρεσίες που ο Δήμος προσέφερε μέχρι πρότινος δωρεάν, όπως για παράδειγμα τα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού, με την αλλαγή της διοίκησης, έχουν μπει υποχρεωτικές συνδρομές. Επιπλέον, ενώ μέχρι πρόσφατα - και ενώ διοίκηση ήταν η «Δημοκρατική Συνεργασία» - όλες οι πλατείες κατασκευάστηκαν χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών για την απαλλοτρίωση των χώρων, η νέα διοίκηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, αναγκάζει τους δημότες να πληρώνουν δυσβάσταχτα χαράτσια για τις νέες απαλλοτριώσεις.

Αυτή η αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, συνοδεύεται από την αντίστοιχη αντεργατική. Συγκεκριμένα, ο Γ. Γιώγος τονίζει πως η σημερινή διοίκηση «είναι η πρώτη δημοτική αρχή που ψήφισε τη θεσμοθέτηση της τετράωρης απασχόλησης στο δήμο και προχωρά στην πρόσληψη 42 εργαζομένων με τέτοιο ωράριο». Μάλιστα, εισηγητής στο συγκεκριμένο θέμα - από πλευράς διοίκησης - ήταν ο εκπρόσωπος της παράταξης που ανήκει στο ΣΥΝ!

Ο προσανατολισμός της διοίκησης, σημειώνει ο Γ. Γιώγος, κάθε άλλο παρά φιλολαϊκός είναι. «Η "Δημοκρατική Συνεργασία", κατέληξε, καθημερινά ενημερώνει τους δημότες και τους καλεί να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτή τη φορομπηχτική πολιτική»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ