Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ευχαριστώ» Ερντογάν σε Καραμανλή

Αποκλείει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Τ. Ερντογάν, ενώ ευχαριστεί τον Κ. Καραμανλή για τη στήριξη που έχει παράσχει στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν χτες στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, αρνήθηκε να προχωρήσει σε μια χειρονομία καλής θέλησης για την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμα και υπογράφοντας την τελωνειακή ένωση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση περιορίστηκε να αναφέρει ότι έχει δοθεί η έγκριση ώστε η συμφωνία τελωνειακής ένωσης να επεκταθεί και στις 25 χώρες της ΕΕ, προσθέτοντας ότι «εκτός απ' αυτό, συνεχίζονται οι εμπορικές σχέσεις με τη "Νότια Κύπρο"»! Οταν ρωτήθηκε αν έχει κάποιο μήνυμα για τον Ελληνα πρωθυπουργό, είπε ότι θέλει να ευχαριστήσει τον Κ. Καραμανλή «για τη στήριξη που μας παρείχε, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο εξής. Εξάλλου, πρόσθεσε, με τον κ. Καραμανλή είμαστε οικογενειακοί φίλοι.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ευχήθηκε να γίνει το βήμα ώστε η ΕΕ «να είναι ο τόπος συνεύρεσης όλων των πολιτισμών», υποστηρίζοντας ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ «θα συνεισφέρει ώστε η ΕΕ να καταστεί μια παγκόσμια δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ