Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προεδρικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΚΑΛΑ, δεν περιμέναμε την επιλογή του Κ. Παπούλια, για να αντιληφθούμε ότι υπάρχει συναίνεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Ισως, έτσι, επισημοποιήθηκε με τον πλέον φανερό τρόπο η κοινότητα των πολιτικών επιλογών τους!

Οσο θόρυβο κι αν σηκώνει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων, η πραγματικότητα, που λέει ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα βαδίσουν μαζί στα «βασικά», δεν κρύβεται.

Καμιά διαφοροποίηση στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, καμιά διαφοροποίηση στις «αναπτυξιακές» επιδοτήσεις επιχειρηματιών, καμιά διαφοροποίηση στη διατήρηση και ενίσχυση της εξουσίας των «γνωστών και μη εξαιρετέων» στα Μέσα Ενημέρωσης.

Οσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκεί πια όχι μόνο πολιτική διαφοροποίηση δεν υπάρχει, αλλά μιλάμε για πραγματική συμπαιγνία, ώστε οποιαδήποτε άλλη θέση ή εκτίμηση να εξοβελιστεί.

Εν κατακλείδι - για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση που επέλεξαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε δηλώσεις τους - και με την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας «το σύστημα ενισχύεται». Οπως κι αν το πάρεις - είναι αλήθεια.

ΠΑΝΤΩΣ, ΜΗ νομίζετε ότι με την ανακοίνωση του ονόματος του Κ. Παπούλια τελείωσε και η προεδρολογία. Βλέπετε, όπως και να έχει το πράγμα, πολλοί από τους κάθε λογής «δημοσιολόγους» έκαναν σενάρια που διαψεύστηκαν και τώρα πρέπει να εξηγήσουν το γιατί.

Αν προσέξατε, άλλωστε, και στα χτεσινοβραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων οργίασαν τα παρασκήνια και οι πληροφορίες για το «πώς» και το «γιατί» αποκλείστηκαν τα ονόματα που είχαν ακουστεί, εκθέτοντας τους «σπόνσορές» τους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλη αυτή η ιστορία της προεδρολογίας είχε ...την πλάκα της. Και κυρίως όταν όλοι όσοι τη συναποτελούσαν «έπιναν νερό» στο όνομα του θεσμού...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ