Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

Για τέταρτη κατά σειρά μέρα κατέθετε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά προμήθειες οπλικών συστημάτων, ο γραμματέας εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας Γ. Ζορμπάς.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν στην αρχή της συνεδρίασης να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Επιτροπής μέχρι να κλείσει η Βουλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις 22 Δεκέμβρη. Ετσι, πρότειναν μέχρι την Παρασκευή να καταθέσουν οι δύο πρώην υπουργοί Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος και Γ. Παπαντωνίου (επί υπουργίας τους έγιναν οι εξοπλισμοί που διερευνά η Επιτροπή), καθώς και ο σημερινός υπουργός Σπ. Σπηλιωτόπουλος. Επίσης, να έχουν καταθέσει οι επιχειρηματίες Γ. Γιαννίκος και Σ. Καμπούρογλου, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκονται στη διαδικασία υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων της προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR/M1.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η Επιτροπή έχει λάβει απόφαση να έχει εκδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 14 Γενάρη του 2005.

Χθες, ο Ε. Βενιζέλος ζήτησε να προσκομιστούν στην Επιτροπή όλα τα έγγραφα από τις συνομιλίες του πρωθυπουργού στη Μόσχα σχετικά με τα εξοπλιστικά, ενώ με σχετική Ερώτηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να προσκομιστούν στη Βουλή και τα περίφημα πλέον DVD. Στη συνεδρίαση, ο Σ. Κοσμίδης, στην προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία του Γ. Ζορμπά, κατέθεσε αντίγραφα ανώνυμων ή με ψευδώνυμα επιστολών, με βάση τις οποίες στο παρελθόν ο Γ. Ζορμπάς ως εισαγγελέας είχε κινήσει δικαστικές διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ