Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Εξαιρετική» επιλογή...

Το πολιτικό κλίμα συναίνεσης μεταξύ του δικομματισμού δε θα μπορούσε να ...διαταραχτεί από την εκλογή του Προέδρου του Δημοκρατίας και οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για τον Κ. Παπούλια, ενισχύουν ακριβώς αυτό το κλίμα.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «εξαιρετική» την υποψηφιότητα του Κ. Παπούλια για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κινείται στα πλαίσια της «συναίνεσης». Συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά, σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου, «που κατά καιρούς κι εγώ έχω περιγράψει. Εχει υπηρετήσει τη δημοκρατία με αυθεντικότητα και με ευθύνη. Εχει το διεθνές κύρος, ώστε επάξια να μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα. Είναι ένα πρόσωπο, που μπορεί να εκφράσει την ενότητα των Ελλήνων».

Οπως πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα «κινείται μέσα στο πλαίσιο του πνεύματος του Συντάγματος και της ανάγκης για συνεννόηση και συναίνεση για το θεσμό ακριβώς αυτόν, του Προέδρου της Δημοκρατίας, για το θέμα αυτό». Πιστεύω, κατέληξε ο ίδιος, ότι «θα είναι άξιος συνεχιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας του Κωστή Στεφανόπουλου, που και τίμησε και τιμά το αξίωμα αυτό».

Βέβαια, την ίδια στιγμή, συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να πείσουν ότι η συναίνεση αφορά μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι άλλα θέματα... Μάλιστα, από τη «Χαριλάου Τρικούπη», υποστήριζαν ότι δεν υπήρξε το απόγευμα της Κυριακής τηλεφωνική συνεννόηση του Κ. Καραμανλή με τον Γ. Παπανδρέου για το πρόσωπο του Κ. Παπούλια, αλλά ούτε και το προηγούμενο διάστημα.

Εξάλλου, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γ. Παπανδρέου, κινήθηκαν και οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι χαρακτήρισαν «ιδανική» την υποψηφιότητα του Κ. Παπούλια.

Ο Κ. Λαλιώτης υποστήριξε ότι «μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς και συναίνεσης όλων των πολιτικών δυνάμεων». Από την πλευρά του, ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε: «Εχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η φυσιογνωμία του Προέδρου και θα συγκεντρώσει χωρίς κόπο τη συναίνεση των δυο μεγάλων και ελπίζω και των μικρότερων κομμάτων».

Ο Απ. Κακλαμάνης, με γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι «η πρόταση του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποτελεί θετική εξέλιξη, γιατί τερματίζει μια παρατεταμένη και αποπροσανατολιστική, για τα προβλήματα της χώρας, φιλολογία». Ο Ευάγ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «έκανε μια ορθή επιλογή, ακολουθώντας το πρότυπο των επιλογών του ΠΑΣΟΚ το 1995 και το 2000».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ