Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Μεταξωτή» αντιπολιτευτική τακτική

Χωρίς ίχνος κριτικής στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην οποία εξάλλου ο Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του προσφέρουν πλήρη συναίνεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε την Κυριακή από την Πάτρα... επίθεση εναντίον της χαρακτηρίζοντάς την «ανύπαρκτη» και «καταστροφική».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην 4η Θεματική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που είχε ως θέμα την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, ο Γ. Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση «φυγομαχία».

Ο Γ. Παπανδρέου, αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», σημείωσε ότι, για να καλύψει τις αδυναμίες της, θέλει «η δημόσια συζήτηση να περιστρέφεται στη διαπλοκολογία, την προεδρολογία και τη σκανδαλολογία».

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση, εννέα μήνες μετά τις εκλογές, «εμφανίζει τεράστιες αδυναμίες και σημειώνει συνεχή αρνητικά ρεκόρ σε κάθε τομέα, τα οποία προσπαθεί να καλύψει με την επικοινωνιακή της πολιτική, επιχειρώντας να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό».

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση και για την οικονομική της πολιτική, στην οποία, όπως είπε, «υπάρχει εκτροχιασμός των εσόδων και των δαπανών, λόγω της ανικανότητάς της».

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου και ευχήθηκε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Με γνώμονα τη συμφωνία του Ελσίνκι, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι μετά τις εκλογές του Μαρτίου, «είδαμε παντελή έλλειψη στρατηγικής» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει «τουριστική αντίληψη περί εξωτερικής πολιτικής», εγκαταλείπει «κεκτημένες θέσεις και «αρνείται το Ελσίνκι».

Εξάλλου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί μια βδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα το διάστημα 27 - 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιανουαρίου.

Πάντως, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε αναγκαία, ώστε να υπάρξουν και άλλες εγγραφές μελών που κρίνονται απαραίτητες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ