Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περίσσεψαν οι «καλές προθέσεις»

Αξιόλογα και ενδιαφέροντα, ήταν αυτά που είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός. Περιγράφοντας τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, παραδέχτηκε πως η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα καθημερινά προβλήματα, που αποτυπώνονται στις έντονες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες, στην εκτεταμένη νέα φτώχεια, στην εξαιρετικά υψηλή ανεργία. Χαρακτήρισε, μάλιστα, δημόσια, «δίκαια» ορισμένα αιτήματα των πολιτών σε θέματα σχετικά με την Υγεία, τη μόρφωση των παιδιών τους, τις μετακινήσεις τους, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.

Είπε και πολλά άλλα ο πρωθυπουργός. Οπως, για παράδειγμα, ότι, αντί για τη «σκληρότητα που συνιστούν όσοι αβασάνιστα ισχυρίζονται ότι δε μειώνονται έτσι τα ελλείμματα και τα χρέη, που οι ίδιοι δημιούργησαν», η κυβέρνηση απέκλεισε τις πολιτικές μετακύλησης του κόστους στον πολίτη, προκρίνοντας την «ήπια δημοσιονομική προσαρμογή» για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που δυσχεραίνουν την ατομική και συλλογική πρόοδο.

Στο «διά ταύτα», ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, του βιοτικού επιπέδου, της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από λόγια έχουμε χορτάσει. Αντί άλλου σχολίου, για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης - όπως τις διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας - θα παραθέσουμε αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Οτι, δηλαδή, «ο δρόμος προς την κόλαση είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα»!


Λ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ