Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι» στο βέτο από Αναστασιάδη

Κατά της άσκησης βέτο από την κυπριακή κυβέρνηση στη σύνοδο κορυφής τάχθηκε, έμμεσα πλην σαφώς, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδης, ενώ ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίλυση συνολικά του Κυπριακού.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, αν υπάρχει πιθανότητα να ασκήσει η Κύπρος βέτο στη σύνοδο κορυφής, ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε ότι «εκείνο που, οπωσδήποτε, μας απασχολεί όλους, είναι μια ευρωπαϊκή Τουρκία»(!). Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα υπάρξουν τέτοιες βελτιώσεις στα συμπεράσματα, και από πλευράς Τουρκίας, βεβαίως, μια τέτοια υπεύθυνη στάση, που να μην επιτρέψει ποτέ, σε κανέναν, να σκεφθεί την αρνητική τοποθέτηση».

Μιλώντας γενικότερα για το πρόβλημα του Κυπριακού εκτίμησε ότι «ο χρόνος δεν εργάζεται υπέρ της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Τα τετελεσμένα που καταγράφουμε, σε βάρος οπωσδήποτε της ελληνοκυπριακής κοινότητας, είναι κάθε ημέρα και χειρότερα». Στη βάση αυτή ζήτησε να ξεκαθαριστεί το συντομότερο «αυτό ακριβώς που επιδιώκουμε για βελτιώσεις του Σχεδίου (σ.σ. Ανάν), έτσι ώστε να μπορεί να γίνει δεκτό από την ελληνοκυπριακή κοινότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ