Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο του ιστορικού μας Κόμματος, με βρίσκουν σύμφωνο για τη μεστή περιεχομένου ανάλυσή τους, μετά από επίπονη δουλιά των στελεχών που εργάστηκαν για την εδραίωση και ταξινόμησή τους και έτσι να γίνουν πιο κατανοητές, αφού πρώτα μελετηθούν εμπεριστατωμένα από τους συντρόφους και συζητηθούν στις συνελεύσεις πρώτα των ΚΟΒ όχι διεξοδικά, αλλά πατώντας στην ουσία των επιμέρους κεφαλαίων όπως αυτά αναφέρονται γενικά στο κείμενο που εξέδωσε η ΚΕ.

Αν ανατρέξουμε στα προηγούμενα συνέδρια του Κόμματος, ξεκινώντας από το 13ο κι εδώ, τότε που ξεκαθάρισε όπως λέει ο λαός μας η «ήρα από το σιτάρι» άρχισε να στήνεται πιο γερά η ιδεολογικοπολιτική δομή του ΚΚΕ, ανατρέποντας την ιδεολογικά οπορτουνιστική ρεφορμιστική φράξια που κυριαρχούσε στις γραμμές του Κόμματός μας.

Αποτελέσματα των επόμενων συνεδρίων υπήρξαν με την ενδυνάμωση των καθοδηγητικών οργάνων, η ίδρυση του ΑΑΔΜ σαν πρώτη επιλογή, επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ για τις ετήσιες συναντήσεις των κομμουνιστικών κομμάτων άλλων χωρών για συντονισμό της δράσης τους, γιατί αποτελεί ένα έναυσμα ανάπτυξης των κινημάτων για ανοδική δυναμική πορεία, που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί σαν πολιτική πρόταση για σύγκρουση με τον καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Βέβαια, ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος γιατί προβάλλουν σ' αυτόν εμπόδια οι ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις της ΣΥΝαίνεσης.

Τροχοπέδη στην ομαλή και απρόσκοπτη επιρροή του Κόμματός μας στην εργατική τάξη και γενικά στο λαό αποτελεί η πολιτική του ΣΥΝ που πατάει σε δυο βάρκες, πολιτική που προπαγανδίζεται σθεναρά και προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και τηλεοπτικά σαν καθημερινή πλύση εγκεφάλου για το λαό, ενώ αποφεύγονται έμμεσα ή άμεσα οι αναφορές για τις δραστηριότητες του Κόμματός μας έστω και ολίγων δευτερολέπτων.

Και τώρα ς έρθω στα του οίκου μας που είναι το ηρωικό και τιμημένο ιστορικά ΚΚΕ με ιδιαιτερότητα στις ΚΟΒ, που είναι το κύτταρο ανάπτυξης και ιδεολογικοπολιτικής πάλης για την πορεία του Κόμματος από τα κάτω.

1. Δε δουλεύτηκε ικανοποιητικά η συγκρότηση του ΑΑΔΜ και έτσι δεν απλώθηκε στα κομματικά μέλη για να γίνει βίωμα στις ΚΟΒ που ήταν απαραίτητο.

2. Αφέθηκαν οι ΚΟΒ μόνο στην εξυπηρέτηση προεκλογικών καθηκόντων (εθνικές εκλογές - νομαρχιακές, δημοτικές, ευρωεκλογές) και στις κατά καιρούς εξορμήσεις για τη διάδοση και κυκλοφορία του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ χωρίς πολιτική και ιδεολογική δουλιά στον κόσμο κατά τη διανομή.

3. Με την απαιτούμενη καθοδήγηση από τα πάνω όργανα να γίνει πιο ενεργητική η συμμετοχή της ΚΟΒ στα τοπικά θέματα της περιοχής.

4. Χρειάζεται γερή θεωρητική δουλιά, που ήταν ανεπαρκής στα χρόνια που πέρασαν από το 16ο Συνέδριο μέχρι σήμερα για την ανάγκη ανάπτυξης της θεωρίας του επιστημονικού σοσιαλισμού και του Μαρξισμού - Λενινισμού που είναι αδιαμφισβήτητα ιδεολογικά όπλα για όλα ανεξαίρετα τα κομματικά μέλη των ΚΟΒ. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την αναδιάταξη και πιο ενεργητική απόκρουση από τις διαβρωτικές οπορτουνιστικές - ρεφορμιστικές δυνάμεις. Μέχρι σήμερα, και αυτό πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα και να ληφθεί υπόψη από την καθοδήγηση, δεν είναι επαρκής η προώθηση της στρατηγικής του Κόμματος με βάση τη θεωρία και πείρα σε πράξη από τα κομματικά μέλη. Στο μέτρο του άκρως εφικτού η βελτίωση των εγκαταστάσεων του 902 FM και ΤV για να φτάνει η φωνή και εικόνα σε περιοχές που δεν έχουν καμιά επαφή.

5. Από την πείρα μου, σαν παλιός ΕΠΟΝίτης γερασμένος και ανάπηρος με ποσοστό πάνω από 67%, σημαντικό ζήτημα για να λέει κάθε μέρα το κ.μ. ότι πονάει για το Κόμμα, είναι η απρόσκοπτη συνδρομή του κάθε μήνα, καθώς και η παραέξω οικονομική δουλιά. Γιατί το Κόμμα μας δεν πατρονάρεται από οικονομικά ισχυρούς παράγοντες, αλλά από την τακτική οικονομική συνδρομή των κ.μ.

6. Η σημερινή ΚΝΕ που είναι το καμάρι του Κόμματος και κάθε κομματικού μέλους είναι ο πυρσός για τη μεταλαμπάδωση των οραμάτων και των ιδανικών που διδαχτήκαμε από την υπερογδοντάχρονη πορεία του ηρωικού μας ΚΚΕ, της ηρωικής μας ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και έχει ιστορική ευθύνη για τη συνέχιση της ταξικής πάλης του λαού μας, ανειρήνευτα για να εδραιωθεί και στον τόπο μας Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ.

Εύχομαι από καρδιάς πλήρη επιτυχία στη διεξαγωγή του 17ου Συνεδρίου και στις αποφάσεις που θα βγουν από αυτό.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Αρης Ιωαννίδης

ΚΟΒ Καμίνια Πειραιά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ