Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο καλός Μπιλ...

«Εκκληση για ανάληψη δράσης κατά της φτώχειας έκαναν χτες πάνω από 1.000 μη κυβερνητικές οργανώσεις κηρύσσοντας την επιχείρηση "Ασπρη Κορδέλα" στο περιθώριο του Πέμπτου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε, έχοντας αρωγό στην προσπάθειά τους προσωπικότητες όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Η καμπάνια ζητεί από τους πολίτες να φορούν μια λευκή κορδέλα στο πέτο» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...Ο κακός Τζορτζ

«Ιστορικοί του Ουέξφορντ της Ιρλανδίας ανακάλυψαν ότι ο Μπους είναι απόγονος του Στρονγκμπόου, του αιμοσταγούς πολέμαρχου των Νορμανδών. Ανάμεσα στους προγόνους του υπάρχει κι άλλος χειρότερος, ο Ντέρμοτ Μακμάροου. Συνήθως τους αντιπάλους του τους εξόντωνε με τον πιο βίαιο τρόπο, φτάνοντας μέχρι παραληρήματος, όπως μια φορά που διέκρινε τα χαρακτηριστικά κάποιου εχθρού του σε σωρό κομμένων κεφαλιών. Αρπαξε το κεφάλι και έκοψε με τα δόντια του ένα κομμάτι σάρκας που είχε αρχίσει να σαπίζει» («ρεπορτάζ» στο ΒΗΜΑ).

και το πουγκί του Σρέντερ

«Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο θα ξεπεράσει το πολιτικά φορτισμένο "φράγμα" των 5 εκατομμυρίων και θα ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 60 ετών. Πάντως το Βερολίνο ευελπιστεί ότι στη συνέχεια ο αριθμός των ανέργων θα μειωθεί καθώς ο νόμος "Hartz IV" περικόπτει τα επιδόματα προσφέροντας έτσι ισχυρό κίνητρο για επιστροφή στην αγορά εργασίας. Υστερα από καιρό τα νέα αιφνιδιάζουν ευχάριστα τις αγορές. Παρ' όλα αυτά αναλυτές παραμένουν απαισιόδοξοι για την ιδιωτική κατανάλωση: "τα νοικοκυριά δεν έχουν ακόμη λάβει τα κακά νέα από την αγορά εργασίας σχολιάζει ο Αντρέας Σότερλε "γι' αυτό μη βιαστείτε να πανηγυρίσετε...» (από το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ