Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δυσκολεύεται...

Διαφωνεί η «Αυγή» με την εκτίμηση της προχτεσινής ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για το «ευρωσύνταγμα», ότι «σήμερα, με τα δεδομένα που υπάρχουν, το "ναι" στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δεν εγγυάται από μόνο του ουσιαστική ενημέρωση για το περιεχόμενό του, ούτε εκφράζει διάθεση γνήσιας λαϊκής συμμετοχής, ενώ δεν αποτελεί από μόνο του μέσο άσκησης πίεσης στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις κρατών - μελών της». Τουλάχιστον, αυτό καταλάβαμε από το μικρό ρεπορτάζ, που δημοσίευε χτες η εφημερίδα. Δεν καταλάβαμε, όμως, γιατί διαφωνεί. Τουλάχιστον, δε γράφει τίποτε σχετικά μ' αυτό.

Να υποθέσουμε, ότι η «Αυγή» θεωρεί το «ναι» στο δημοψήφισμα του Γ. Παπανδρέου, ως μια εγγύηση ουσιαστικής ενημέρωσης των εργαζομένων και έκφραση μιας διάθεση γνήσιας λαϊκής συμμετοχής; 'Η, μήπως, δε γνωρίζει τι έγινε στο πρόσφατο δημοψήφισμα της Ισπανίας, όπου οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι ουσιαστικά ενημερωμένοι για το «ευρωσύνταγμα» και συμμετείχε το 42% των ψηφοφόρων;

Προφανώς, η «Αυγή» δυσκολεύεται να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ της ουσιαστικής λαϊκής συμμετοχής και πάλης και του αντίστοιχου, αναγνωρισμένου από το αστικό καθεστώς, τυπικού δικαιώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ