Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠ. ΒΑΒΥΛΗΣ
Σίριαλ οι αποκαλύψεις

Σίριαλ με πολλές αποκαλύψεις είναι τα δημοσιεύματα που αφορούν τη δράση του Απόστολου Βαβύλη.

Σε χτεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Απογευματινή» αναφέρει ότι και επί υπουργίας Γ. Ρωμαίου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η ΕΥΠ υποστηρίζει ότι γνώριζε για τη δράση του Απ. Βαβύλη. Τόσο όμως ο Γ. Ρωμαίος όσο και ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Α. Βασιλόπουλος αρνούνται πως γνώριζαν το παραμικρό και προκαλούν την ΕΥΠ να δώσει στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο.

Ομως, σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» φέρνει στη δημοσιότητα το πλήρες διαβιβαστικό έγγραφο του απόρρητου σημειώματος της ΕΥΠ που απέστειλε ο τότε διοικητής της, Χ. Σταυρακάκης, στον Α. Βασιλόπουλο. Εχει δε την επισήμανση «προτείνεται να ενημερωθεί ο κ. υπουργός Δημόσιας Τάξης». Για το ίδιο θέμα, δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» υποστηρίζει πως ο συντάκτης του σημειώματος είχε απομακρυνθεί από το τμήμα ασφαλείας της ΕΥΠ, ενώ διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην ΕΥΠ και στην ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει στο αρχείο έγγραφο αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που προειδοποιούσε για το ποιόν του Απ. Βαβύλη τον Οκτώβρη του 1996.

Σε άλλο ρεπορτάζ η «Απογευματινή» αναφέρεται στον αστυνόμο Η. Γιαννούλα, που το 2001 είχε ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα. Επισημαίνεται ότι επιλέχτηκε «άνωθεν», λόγω της συγγένειάς του με τον τότε υποψήφιο πατριάρχη Ειρηναίο να επισκεφτεί το Πατριαρχείο και να διαπιστώσει τους στόχους των Βαβύλη -Τριανταφυλλάκη. Στη συνέχεια ενημέρωσε άτομα κοντινά στον Ειρηναίο, αλλά και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

«Τα Νέα» υποστηρίζουν ότι την περίοδο 1996-1997 ο Απ. Βαβύλης διέθετε αστυνομικό - φρουρό έξω από το σπίτι του κι αυτό διότι φαίνεται να είχε σημαντικό ρόλο ως πράκτορας της ΕΥΠ. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκφράσει ότι σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις έρευνες για τη σύλληψή του, ενώ πρώην στέλεχος της ΕΥΠ υποστηρίζει πως ο Απ. Βαβύλης στρατολογήθηκε στις φυλακές. Αναφέρεται δε στην παραίτηση του Β. Τάρναρη από τη θέση του προέδρου της επιτροπής για την παραλαβή του «C4I» με «άνωθεν υποδείξεις». Ο αστυνομικός ήταν διοικητής του αστυνομικού τμήματος Καπανδριτίου που εξέδωσε ταυτότητα με πλαστά στοιχεία που είχαν προσκομιστεί από τον Απ. Βαβύλη.

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» γράφει ότι μια βδομάδα μετά την προσφυγή ακραίων υπερορθόδοξων Εβραίων κατά της αναγνώρισης του Ειρηναίου από το Ισραήλ είχε δώσει κατάθεση κατά του πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Απ. Βαβύλης. Μια κατάθεση - «βούτυρο» στο ψωμί των υπερορθόδοξων. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι τη δεκαετία του 1980, που ήταν φοιτητής στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να ενταχθεί στην αριστερίστικη φοιτητική οργάνωση ΠΠΣΠ. Τον έδιωξαν, όμως, επειδή τον θεώρησαν «χαφιέ».

Η «Αυριανή» ισχυρίζεται ότι ο Απ. Βαβύλης έχει αναπτύξει έναν ολόκληρο μηχανισμό εκβιασμών με στόχο όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια και που προέρχονται από πολλούς και ποικίλους χώρους. «Ταχυδρόμος», σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο απόστρατος αστυνομικός Ι. Τριανταφυλλάκης, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί του και παραλαμβάνει επιστολές που αποστέλλει ο καταζητούμενος από τη μητέρα του, η οποία με τη σειρά της τις παίρνει από παλιό συμμαθητή του γιου της, με τον οποίο ο Απ. Βαβύλης επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τέλος η «Χώρα» γράφει πως η αδελφότητα της «Χρυσοπηγής» πλήρωνε τους λογαριασμούς τριών κινητών τηλεφώνων των Βαβύλη -Τριανταφυλλάκη. Επισημαίνει δε ότι ο αριθμός του σταθερού τηλεφώνου που βρέθηκε στο διαμέρισμα δεν ήταν καταχωρημένος στους καταλόγους του ΟΤΕ, δεν αναφέρεται ως απόρρητος, οπότε μπορεί να ανήκει σε δημόσια υπηρεσία. «Ποια να είναι άραγε η υπηρεσία αυτή;»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ