Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ

ΤΟ '80: «Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφοιτητές του αναφέρουν ότι όταν ήταν φοιτητής στην Κτηνιατρική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, θέλησε να ενταχθεί στην αριστερίστικη φοιτητική οργάνωση (ΠΠΣΠ). Τον έδιωξαν όμως επειδή τον θεώρησαν χαφιέ» (το ρεπορτάζ του Θ. Αργυράκη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ: «Αστυνομικό φρουρό έξω από το σπίτι του διέθετε την περίοδο 1996-97 ο Βαβύλης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Παρ' ότι καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, μπαινόβγαινε στην Ασφάλεια, προμήθευε την Αστυνομία με αυτοκίνητα και όπλα, ενώ είχε εξασφαλίσει φρουρά... εν ενεργεία υπουργού (...) ο Βαβύλης τότε φαίνεται να είχε σημαντικό ρόλο ως πράκτορας της ΕΥΠ και αυτός ήταν ο λόγος της ιδιαίτερης μεταχείρισής του από τις Αρχές (...) Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο Απόστολος Βαβύλης στρατολογήθηκε από την ΕΥΠ στις φυλακές. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει πρώην στέλεχος της ΕΥΠ (...) στην επιστολή του ο απόστρατος αξιωματικός υποστηρίζει ότι αυτός στρατολόγησε μέσα από τη φυλακή "σημαντικό πράκτορα"» (το ρεπορτάζ του Π. Μπαΐλη στα «ΝΕΑ»).

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: «Οπως προκύπτει το απόρρητο σημείωμα (σ.σ. που τον αναφέρει ως πράκτορα της Μοσάντ) συντάχθηκε από το τμήμα Ασφάλειας της ΕΥΠ στις 3 Οκτωβρίου 1996. Χειριστής της υπόθεσης ήταν ο τότε αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Γιώργος Χριστοφαρείζης. Την επομένη έλαβε γνώση του απορρήτου σημειώματος ο τμηματάρχης του Τμήματος Ασφαλείας κ. Διονύσιος Αναγνωστάτος, ο οποίος την ίδια ημέρα λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το κοινοποίησε στο διοικητή της ΕΥΠ κ. Σταυρακάκη. Ο διοικητής της ΕΥΠ έδωσε εντολή να διαβιβαστεί το απόρρητο σημείωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ: «Μέχρι αργά χτες το ενημερωτικό σημείωμα δεν είχε βρεθεί ούτε στα αρχεία της ΕΥΠ ούτε στο αρχείο εισερχομένων του αρχηγείου της Αστυνομίας, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές (...) Ο Γ. Χριστοφαρείζης όταν συνέταξε το σημείωμα, είχε ουσιαστικά απομακρυνθεί από το Τμήμα Ασφάλειας της ΕΥΠ και εργαζόταν σχεδόν αυτόνομα σ' ένα μικρό γραφείο στο ισόγειο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε χολωθεί επειδή δεν έγινε τμηματάρχης στην ΕΥΠ» (το ρεπορτάζ του Γ. Μαρνέλου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: «Και αντί για την Αστυνομία, την Ασφάλεια, την ΚΥΠ ή όποιες άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, το διαμέρισμα - γιάφκα του Βαβύλη το ανακάλυψε ο Γ. Τράγκας. Φυσικά ο Τράγκας ούτε αρχηγός της Αστυνομίας είναι, ούτε Διοικητής της ΚΥΠ, δημοσιογράφος και καλός ρεπόρτερ είναι!» (Ο Δ. Ρίζος στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις επιβεβαιώνει η ΑΔΑΕ (2024-02-02 00:00:00.0)
Προκαταρκτική έρευνα για δημοσίευση απόρρητου εγγράφου της ΕΥΠ (2022-08-31 00:00:00.0)
Πρόταση παραπομπής σε δίκη για την υπόθεση των υποκλοπών (2016-10-07 00:00:00.0)
ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ (2005-12-30 00:00:00.0)
Το πρακτοριλίκι... (2005-03-12 00:00:00.0)
Δούλευε για τη Μοσάντ ο Βαβύλης; (2005-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ