Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για άμεση δράση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για την κοινή σύνοδο ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την κοινή σύνοδο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τονίζει:

«Στην κοινή σύνοδο ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες οι ηγέτες τους επιβεβαίωσαν και πάλι, ότι "ΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".

Αποτελεί πρόκληση η τοποθέτηση ότι ΕΕ και ΗΠΑ έχουν κοινές υψηλές αξίες, όταν κοινές αξίες τους είναι η επέμβαση, ο πόλεμος, οι δολοφονίες. Φάνηκε καθαρά, για πολλοστή φορά, πως ο ανταγωνισμός τους αφορά στο μέγεθος του μεριδίου που διεκδικεί η κάθε πλευρά από τη λεία, όπου λεία είναι τα δικαιώματα των λαών, πρωταρχικά το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το δρόμο που ο ίδιος θέλει.

Στις Βρυξέλλες έγινε προσπάθεια να βρεθεί κοινή φόρμουλα και στη μοιρασιά, σε ό,τι αφορά στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στα Βαλκάνια, ενώ οι της ΕΕ υιοθέτησαν, όπως είχαν κάνει και για το Ιράκ, τα προσχήματα στα οποία οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προθέσεις και το στόχο επίθεσης κατά του Ιράν και της Συρίας. Ουσιαστικά έγινε προσπάθεια να παραγραφεί η εγκληματική αμερικανοβρετανική επέμβαση στο Ιράκ. Στην ίδια ρότα κινήθηκε, όπως αναμενόταν, και η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για άμεση δράση. Πρώτη απάντηση στους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την 18η Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ