Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τώρα υπόσχεται «ηθική, δημοκρατική επανάσταση»!

Πρώτα υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι «ο απολογισμός της είναι καταθλιπτικός» και έκλεισε με την υπόσχεση ότι το κόμμα του «θα κάνει μία κοινωνία ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης»...

Ο Γ. Παπανδρέου, στη χτεσινή του ομιλία από το Ηράκλειο της Κρήτης, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στο νησί, προχώρησε σε μια ακατάσχετη δημαγωγία, διανθισμένη από μια ανούσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η εξουσία δεν είναι «αυτοσκοπός» για το κόμμα του και πρόσθεσε ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ δε θα μείνει «παθητικό», γιατί «δεν μπορεί να βλέπει τη χώρα να παίρνει την κατηφόρα».

Χρησιμοποιώντας συνθήματα του παρελθόντος, ισχυρίστηκε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ «είναι να αλλάξει την Ελλάδα, να πάει την Ελλάδα μπροστά». Η... πρόοδος της Ελλάδας σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου περνάει μέσα από την «ανταγωνιστικότητα».

Ο ίδιος χρησιμοποίησε για μια ακόμα μια φορά το παράδειγμα της «οικονομικής απογραφής» και αναφερόμενος στην επανεκλογή των «σοσιαλιστών» στην Πορτογαλία, ανέφερε ότι «πληρώσανε οι νεοσυντηρητικοί τα μικροκομματικά τους παιχνίδια εις βάρος της πορτογαλικής οικονομίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε από αυτή την κίνηση «εμπνεύστηκε» και ο Ελληνας πρωθυπουργός και όπως υποστήριξε ότι «αντί να ασχοληθεί με το να πάει μπροστά η χώρα, ασχολήθηκε με το να γκρεμίσουν ό,τι καλό έκανε το ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, επιχειρώντας να εντυπωσιάσει το ακροατήριό του, ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε: «Στην Πορτογαλία πήραν την απάντηση. Το ίδιο και στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει στις επόμενες εκλογές αυτήν την πολιτική της απογραφής».

Ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση «για τη μείωση των εισοδημάτων κάτω του πληθωρισμού», αλλά την ίδια στιγμή υπεραμύνθηκε τα «ψίχουλα» που έδωσαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του στον ελληνικό λαό. Τα 30 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚΑΣ, ο Γ. Παπανδρέου τα χαρακτήρισε «μια πραγματική και ειλικρινή προσπάθεια»! Για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια στην αγορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι πρόκειται για μια από τις «χειρότερες αδικίες», αποφεύγοντας φυσικά να καταδικάσει τη μονόπλευρη λιτότητα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε την αύξηση της ανεργίας στην ανικανότητα της κυβέρνησης να «αξιοποιήσει την τεράστια προβολή της χώρας μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004»... Οπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν μια «ιστορική ευκαιρία για να αναδείξουμε τη χώρα μας και να ενδυναμώσουμε τον τουρισμό, τον οικοτουρισμό, την πολιτιστική και αθλητική αγορά».

Αναφερόμενος στο θέμα της Εκκλησίας, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η ΝΔ «καταχράστηκε» τη σχέση της με την Εκκλησία και είπε ότι η ΝΔ «στηρίζει μια σχέση συναλλαγής με την Εκκλησία». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «άπλετη διαφάνεια για τη λειτουργία των θεσμών, δημοκρατικό έλεγχο και κοινωνική λογοδοσία». Συγχρόνως, επανέφερε τη δική του πρόταση, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει δημοψήφισμα «ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για τις νέες σωστές σχέσεις, μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας».

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε μάλιστα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «να κάνουμε μια δημοκρατική επανάσταση σ' αυτή τη χώρα, ηθική, δημοκρατική επανάσταση, δημοκρατικού εκσυγχρονισμού», η οποία οριοθέτησε ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου του κόμματός του. Θα διαμορφώσουμε, είπε ο Γ. Παπανδρέου, «μια μεγάλη κοινωνική, πολιτική συμμαχία για συναίνεση»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φραστικές κατηγορίες, αλλά για ...την τηγανίτα τίποτα (2006-03-09 00:00:00.0)
Βουλευτές ζητούν παραίτηση Χριστόδουλου (2005-02-25 00:00:00.0)
Πολύ... ανοιχτές οι εσωκομματικές εκλογές (2005-02-22 00:00:00.0)
Παλεύει... για την ανεξαρτησία των θεσμών (2005-02-08 00:00:00.0)
Εγκαλεί την κυβέρνηση για ...κλίμα ανασφάλειας (2004-12-02 00:00:00.0)
«Δε θα θίξουμε ζητήματα κράτους - Εκκλησίας» (2000-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ