Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ιδιαίτερα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ περιμένουν να το πιστέψουμε; Να πιστέψουμε, δηλαδή, ότι οι βουλευτές της ΝΔ, που συναντώνται κατά ομάδες με τον πρωθυπουργό, ασχολούνται με το κυβερνητικό στίγμα και άλλα τέτοια θεωρητικά και αόριστα;

Μάλλον τα αιτήματα για ρουσφέτια «πάνε σύννεφο» και απλούστατα ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι βουλευτές του θέλουν να το παραδεχτούν. Βεβαίως, κάλλιστα τα ρουσφέτια μπορούν να ονομαστούν «ιδιαιτερότητες της εκλογικής περιφέρειας».

Αν όντως οι κυβερνητικοί βουλευτές θέλουν να προωθήσουν πραγματικά τα προβλήματα των περιοχών τους (νοσοκομεία που δε λειτουργούν, έργα που δε γίνονται, επιχειρήσεις που κλείνουν και τόσα άλλα), μάλλον το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αντιπαρατεθούν με την πολιτική της κυβέρνησής τους.

Πράγμα, μάλλον ακατόρθωτο, αν σκεφθούμε ότι σήκωσαν ωραιότατα το χεράκι τους και ψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όπως και τον προϋπολογισμό του 2005 και στήριξαν έτσι τα όσα σήμερα συμβαίνουν και τα χειρότερα που έρχονται.

ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ από την «Αλ Κάιντα» στην Ευρώπη περιμένει η Ιντερπόλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της, επικαλούμενος (φυσικά) στοιχεία των οποίων δεν μπορεί να αναφέρει την προέλευση και να πείσει για την αξιοπιστία τους.

Φυσικά τέτοιου είδους δηλώσεις μπορεί να επιβεβαιωθούν ή όχι. Στη δεύτερη περίπτωση ξεχνιούνται ή, συνήθως, αποδίδονται στην αποτελεσματικότητα των λεγομένων «αντιτρομοκρατικών μέτρων».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τη δουλιά τους την κάνουν: Συντηρούν το κλίμα τρομολαγνείας, στηρίζουν τα κάθε λογής αντιδημοκρατικά μέτρα που λαμβάνονται εναντίον των ατομικών ελευθεριών και γενικώς κρατάνε «ζεστή» την υφιστάμενη κατάσταση.

Οπως καταλαβαίνετε, από την ανάγκη αστυνόμευσης δεν εξαιρείται κανένα ευρωπαϊκό κράτος και φυσικά η Ελλάδα μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στο σκοτάδι του «αντιτρομοκρατικού δόγματος», που ολοένα και μας τυλίγει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ