Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας στις 20 Μάρτη

Αποφασίστηκε σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ειρήνης των τεσσάρων νομών της Κρήτης

Με θέμα τον προγραμματισμό δράσης του φιλειρηνικού κινήματος της Κρήτης συνεδρίασαν, χτες το βράδυ στο Ηράκλειο, οι Επιτροπές Ειρήνης των τεσσάρων νομών.

Στη σύσκεψη των Επιτροπών μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη το φιλειρηνικό κίνημα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον αγώνα του, αποκτώντας γερά πόδια μέσα στο λαό, στους δήμους και τις γειτονιές. Να παλέψει με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών του κόσμου, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ και έξι χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Τη σύσκεψη παρακολούθησε η Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η οποία σημείωσε την ανάγκη ενός πλατιού ανοίγματος των Επιτροπών Ειρήνης με πολύμορφες εκδηλώσεις και αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 50 χρόνων ζωής και δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Παγκρήτιας κινητοποίησης στη βάση της Σούδας στις 20 Μάρτη, κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα γίνουν σε κάθε νομό της Κρήτης και στις 15 Μάη στα πλαίσια του 10ήμερου Ειρήνης και του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ