Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι...

Με τον «αέρα» της επιτυχημένης πανεξόρμησης της περασμένης Κυριακής οι ΚΟ του ΚΚΕ προετοιμάζουν εντατικά ένα εξίσου πλατύ άνοιγμα και γι' αυτή την Κυριακή, οπότε και κυκλοφορεί ένθετη στο «Ριζοσπάστη» η Απόφαση του 17ου Συνεδρίου για την «Κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα» και μαζί ένα συλλεκτικό DVD από τις εργασίες του Συνεδρίου. Την προηγούμενη Κυριακή ο «Ρ» και η Απόφαση για τα «Καθήκοντα του Κόμματος ως το επόμενο Συνέδριό του», χάρη στην προσπάθεια μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έφτασαν σε χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών. Η κυκλοφορία σε Αθήνα - Πειραιά έφτασε τα 23.000 φύλλα, ενώ εκτιμάται πως πανελλαδικά πουλήθηκαν 50.000 φύλλα της εφημερίδας μας.

Ουσιαστικά, με τη δημοσίευση της πρώτης πολιτικής Απόφασης, οι κομμουνιστές εγκαινίασαν έναν πολιτικό διάλογο με χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, βάζοντας στη ζωή τα προστάγματα του ίδιου του Συνεδρίου για ποσοτικό και ποιοτικό άλμα στην επαφή του Κόμματος με τα πλατιά λαϊκά στρώματα, στο πώς αυτή θα βαθύνει ώστε να κερδίζονται συνειδήσεις από την πολιτική του πρόταση, να δίνεται ώθηση στο στόχο για την ολόπλευρη ισχυροποίησή του, που με τη σειρά της θα σπρώχνει μπροστά τη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, για το σοσιαλισμό. Η προσπάθεια διάδοσης των μηνυμάτων του 17ου Συνεδρίου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ο δεύτερος μεγάλος σταθμός της είναι η ερχόμενη Κυριακή. Τα βήματα αυτά, φυσικά, είναι μόνο η αρχή. Απαιτείται βαθύτερη ποιοτικά δουλιά και μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε οι στόχοι, όπως αυτοί συγκεκριμενοποιούνται στις πολιτικές αποφάσεις του Συνεδρίου, να αρχίσουν να πραγματώνονται.

Την Κυριακή λοιπόν ξαναχτυπάμε, παρέα με το «Ριζοσπάστη», τις πόρτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Είναι σίγουρο πως και αυτή η πολιτική απόφαση θα συναντήσει μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο εξάλλου έγινε φανερό και καθ' όλη τη διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου. Χιλιάδες ήταν αυτοί που ζητούσαν να πληροφορηθούν για την κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, με την πεποίθηση πως η ανάπτυξή του σε σωστό προσανατολισμό μπορεί να αναθερμάνει την ελπίδα και τις αγωνιστικές διαθέσεις των λαών, να συμβάλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα της πάλης σε κάθε χώρα, αλλά και συνολικά, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης μεταξύ λαών και κινημάτων.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον θα συναντήσει με βεβαιότητα και το DVD από τις εργασίες του Συνεδρίου, που περιλαμβάνει ολόκληρη την έναρξη και το κλείσιμο, εικόνες από τους χώρους και τις εκθέσεις ντοκουμέντων που λειτουργούσαν, αλλά και στιγμιότυπα από τις 11 εκδηλώσεις φιλίας και αλληλεγγύης που έγιναν με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων κομμουνιστικών, εργατικών και αντιιμπεριαλιστικών κομμάτων από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό ντοκουμέντο, καθώς για πρώτη φορά κυκλοφορεί πλατιά οπτικοακουστικό υλικό από Συνέδριο του ΚΚΕ, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στην αφομοίωση των δύο πολιτικών Αποφάσεων.

Ιδιαιτέρως πολύτιμος κι αυτός ο κυριακάτικος «Ριζοσπάστης». Ας φροντίσουμε για μια αντάξια υποδοχή, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό να φτάσει παντού, όπου κατοικούν, εργάζονται, μορφώνονται και διασκεδάζουν όλοι εκείνοι που έχουν συμφέρον να ακούσουν και να υιοθετήσουν τα μηνύματα του 17ου Συνεδρίου του Κόμματός μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» (2010-06-11 00:00:00.0)
Με στόχο να φτάσει παντού η Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου (2009-03-11 00:00:00.0)
Ολα για την επιτυχία της λαϊκής συγκέντρωσης (2005-06-25 00:00:00.0)
Εκλέχτηκε το Πολιτικό Γραφείο (2005-02-22 00:00:00.0)
Στιγμές από το Συνέδριο (2005-02-20 00:00:00.0)
Αισιόδοξα στη νέα χρονιά (2002-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ