Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο έλεγχος...

Ο κ. Εβερτ, όμως, είπε ακόμη και το εξής: «Πίσω απ' αυτές τις αρνήσεις της ΕΕ κρύβονται διατεταγμένα συμφέροντα εργολάβων και προμηθευτών του Δημοσίου. Τη διαπλοκή θα την ελέγξουμε. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία». Διαπίστωση, με την οποία διαφωνούμε στο πρώτο μέρος της και συμφωνούμε στο δεύτερο.

Η ΕΕ κάνει ό,τι κάνει, επειδή υπερασπίζεται την ασύδοτη δράση του μεγάλου ευρωενωσιακού κεφαλαίου και στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αδιανόητο να μην μπορεί η οποιαδήποτε πολυεθνική, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της ένα ή περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να λυμαίνεται και τις ελληνικές δημόσιες προμήθειες. Αλλωστε, αυτή είναι η ουσία της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την οποία έχει ψηφίσει και ο κ. Εβερτ.

Συμφωνούμε, όμως, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να ελέγξει -και όχι να καταργήσει- τη διαπλοκή. Αλλωστε, γι' αυτό θεσμοθέτησε το νόμο περί «βασικού μετόχου», επιχειρώντας να επιβάλει τους δικούς της κανόνες στο μοίρασμα της «πίτας», στη θέση αυτών του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η τελική διαμόρφωση των συγκεκριμένων άρθρων του προαναφερόμενου νόμου, με τα οποία διαφωνεί τώρα η ΕΕ, έγινε μέσα στη Βουλή, κάτω από την πίεση του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ