Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Κάνει καλό» το αναθεωρημένο Σύμφωνο!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ευεργετικό θεωρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο θα αποτελέσει το όπλο των κυβερνήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου για νέα επίθεση κατά των λαών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης με δηλώσεις του υποστήριξε ότι μέσα από το αναθεωρημένο σύμφωνο σταθερότητας «αμβλύνθηκε η διαδικασία εφαρμογής κυρώσεων και θα συνυπολογίζονται θετικά για τις χώρες - μέλη πολιτικές υπέρ της στρατηγικής της Λισαβόνας, δαπάνες για έρευνα και τεχνολογία, όπως και δαπάνες που αφορούν την προώθηση της διεθνούς αλληλεγγύης και στόχους όπως η ενοποίηση της Ευρώπης»...

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να κατηγορήσει την κυβέρνηση για «μικροκομματικής έμπνευσης χειρισμούς» που «οδήγησαν σε τραγικά αδιέξοδα τη χώρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη για την αναπροσαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας».

Ο ίδιος, μάλιστα, χτίζοντας την... αντιπολιτευτική στρατηγική του πάνω στο συγκεκριμένο επιχείρημα, υποστήριξε ότι «τίποτα απ' αυτά δεν αφορά ουσιαστικά την Ελλάδα».

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι «οι υπουργοί της Ευρωζώνης διατήρησαν ουσιαστικά τα αυστηρά όρια», τα οποία θα εντείνουν τη νεοφιλελεύθερη επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, πολιτική την οποία το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε με ευλάβεια όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ν. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι εξαιτίας της «δημαγωγικής πολιτικής αυτοκαταγγελίας που άσκησε η κυβέρνηση», δεν μπορέσαμε να προβάλουμε και «να διεκδικήσουμε την απόλυτα θεμιτή άποψη για την εφαρμογή του κριτηρίου των υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών ή του κριτηρίου για τη φρούρηση των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης ή τη συμπερίληψη των δαπανών για την Παιδεία όπως είχε και στο παρελθόν αναφέρει το ΠΑΣΟΚ». Οι αναφορές βέβαια του ΠΑΣΟΚ που επικαλείται ο Ν. Αθανασάκης, δεν είχαν αποβεί σε όφελος του ελληνικού λαού, αφού βίωσε στο πετσί του μια παρατεταμένη περίοδο λιτότητας και συνεχείς περικοπές κοινωνικών δαπανών, στο «όνομα» του Συμφώνου Σταθερότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ