Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευρωλατρευτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ της χτεσινής μέρας είναι - ίσως - η εξής: Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει μια προκλητική, όσο και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας (και, μάλιστα, σε ...επίπεδο υπαλλήλου), αμφισβητώντας ευθέως ακόμη και το Σύνταγμα της χώρας και τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ σκίζονται για να την αθωώσουν!

Μεταξύ τους μπορεί να «σφάζονται» στα τηλεοπτικά παράθυρα, περί της λεγόμενης διαπλοκής (καθρεφτίζοντας και την κόντρα των γνωστών συμφερόντων), αλλά για την ΕΕ και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει το Σύνταγμα, ούτε κουβέντα. Μην τυχόν και θίγουν τα ...«ιερά και όσια» του ευρωμονόδρομου!

Η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει πως η ΕΕ στηρίζει τη ...διαφάνεια, θεωρώντας ότι στη διασφάλιση της τελευταίας κινείται όλο το πνεύμα του «ευρωπαϊκού δικαίου» (ό,τι κι αν είναι αυτό)! Το τι έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, δηλαδή «προσαρμογές» στον επίμαχο νόμο, ακόμη και του Συντάγματος, φυσικά δε μας το λέει.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ ...βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει! Το «ευρωπαϊκό Δίκαιο» πάνω από όλα δηλώνουν τα στελέχη του και άπαντες οφείλουν να βολευτούν στις «ανώτατες αρχές» των ευρωενωσιακών οδηγιών και ντιρεκτίβων...

Το γεγονός πως οι τελευταίες θέλουν να εξασφαλίσουν την πλήρη ασυδοσία της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών είναι απλά και μόνο μια σύμπτωση...

Τι να γίνει! Οταν «χοντραίνει το παιγνίδι», άπαντες αποκαλύπτονται και δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον πανικό, ούτε τη βιασύνη και τη σπουδή τους. Κι από ό,τι φαίνεται το παιγνίδι με αυτήν την υπόθεση έχει «χοντρύνει» πολύ.

ΑΡΑΓΕ, ΤΟΝ ...ΑΔΕΙΑΣΕ τον Πέτρο Δούκα ή όχι ο Ευάγγελος Αντώναρος, λέγοντας ότι μόνον ο υπουργός Οικονομίας ανακοινώνει αυξήσεις φόρων, κλπ.; Εκ πρώτης όψεως, δίνεται αυτή η εντύπωση, αλλά όταν θα εφαρμοστούν οι νέοι φόροι, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθούμε.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο τα ταμεία του Αλογοσκούφη είναι άδεια και η φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων δε φθάνει να τα γεμίσει, καθώς γιγαντώνονται οι επιδοτήσεις των επιχειρηματιών. Οπότε, τα συμπεράσματα δικά σας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις πλάτες του λαού (2005-09-07 00:00:00.0)
Θα ζητήσει διευκρινίσεις για το «βασικό μέτοχο» (2005-06-14 00:00:00.0)
Σήμερα η συζήτηση στο Κολέγιο των Επιτρόπων (2005-03-22 00:00:00.0)
Χαράζουν το ...δρομολόγιο στα οικονομικά συμφέροντα (2005-01-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-02-20 00:00:00.0)
Εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και με τη «βούλα» του Συντάγματος! (2001-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ