Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Σε μείζον πρόβλημα της οικονομίας και σε σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται η κατάρρευση των εσόδων του Δημοσίου, καθώς οι φορολογικές υπηρεσίες δείχνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις μεγάλες ταμειακές ανάγκες του προϋπολογισμού» (η εκτίμηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ: «Οι εφοπλιστικές ενώσεις της ακτοπλοΐας έχουν ήδη αποστείλει στο υπουργείο τα αιτήματά τους για ποσοστά αυξήσεων 14,92%» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Η ΛΥΣΗ: «Επειδή σήμερα δεν μπορούμε να γυρίσουμε στις δεκαετίες του '50 και του '60 που τις τιμές τις όριζε το κράτος με αγορανομικές αποφάσεις (...) μετά την καθιέρωση του εθνικού ωραρίου, η ισχυροποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μια δεύτερη διαρθρωτική αλλαγή για την απελευθέρωση της αγοράς, ώστε να δράσουν ανεμπόδιστα και επ' ωφελεία του καταναλωτού οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης» (ο Ν. Νικολάου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ: «Να απελαθούν κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα περισσότεροι από πεντακόσιες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, μετά την κυβερνητική επιλογή να τους εξαιρέσει από μια νέα ευκαιρία νομιμοποίησης (...) ο αριθμός των - παράνομων - αλλοδαπών που ενδέχεται να ευνοηθούν από το νέο νόμο για τη μεταναστευτική πολιτική δεν ξεπερνά τις 100.000 (...) ο νόμος θα σταλεί προς κατάθεση στη Βουλή στις αρχές Απριλίου (...) οι αλλοδαποί πρέπει να περάσουν από συνέντευξη όπου θα κριθούν για το... ήθος και την προσωπικότητά τους, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν την ελληνομάθειά τους» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ