Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Πλήρη συμφωνία στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τους κανόνες της ΕΕ, προτάσσει το ΠΑΣΟΚ για το θέμα του «βασικού μετόχου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κάνοντας χτες λόγο για «διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό», τάχτηκε ξεκάθαρα υπέρ των αποφάσεων της ΕΕ και αποδέχτηκε πλήρως την επέμβασή της στα εσωτερικά της χώρας δηλώνοντας: «Το Σύνταγμα είναι ισχυρό, αλλά έπρεπε να ληφθεί υπόψη το κοινοτικό κεκτημένο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει η ίδια το λάθος της και να αποσύρει το συγκεκριμένο νόμο αναλαμβάνοντας τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε «επισημάνει τα προβλήματα που είχε ο συγκεκριμένος νόμος» και ότι η εφαρμογή του θα δημιουργούσε «προβλήματα που θα ανέκυπταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Το θέμα, υποστήριξε ο Ν. Αθανασάκης «δεν είναι το Σύνταγμα πίσω από το οποίο επιχειρεί να κρυφτεί η κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο πράγματι οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε», αλλά όπως πρόσθεσε: «Οτι ο εκτελεστικός νόμος, έπρεπε να είναι συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο και αυτό ήταν γνωστό εκ των προτέρων». Η κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε ο Ν. Αθανασάκης, «δεν υπερασπίζεται το Σύνταγμα. Προσπαθεί ματαίως να υπερασπιστεί την ανικανότητά της».

Το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ «είναι έτοιμο για την υπεράσπιση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και για την προστασία του κύρους της χώρας, να συμβάλλει στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής διακομματικής συνεννόησης στο θέμα αυτό».

Ο Ε. Βενιζέλος

«Οταν η αναθεωρητική Βουλή ψήφισε το Σύνταγμα, δεν ψήφισε μόνο το άρθρο 14 για τα μέσα ενημέρωσης και τη διαφάνεια, ψήφισε και το άρθρο 28 που θεμελιώνει ρητά τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», στηρίζοντας πλήρως τις αποφάσεις της ΕΕ για το «βασικό μέτοχο».

Η συμμετοχή της χώρας, συνέχισε ο ίδιος, «στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σημαίνει και αποδοχή του κοινοτικού δικαίου και αποδοχή της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου σε σχέση με το ελληνικό δίκαιο, όχι επειδή αυτό το επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά επειδή εμείς το θέλουμε, εμείς εκχωρούμε αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εμείς αποδεχόμαστε τη συμμετοχή μας στα όργανά της και στην έννομη τάξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση «να αποσύρει το νόμο και να έρθει να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση, ώστε να επεξεργαστούμε ένα νόμο, ο οποίος και το Σύνταγμα να εφαρμόζει και το κοινοτικό δίκαιο να σέβεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ