Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματική αντιπαράθεση στη Βουλή

Στη Βουλή μεταφέρθηκε χτες με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ η δικομματική αντιπαράθεση για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες αναφορικά με τον «βασικό μέτοχο». Αφορμή αποτέλεσε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χ. Καστανίδη, ο οποίος ζήτησε άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Οπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για πρώτη φορά «κινείται προδικασία σε βάρος της χώρας» με βάση το «άρθρο 226 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης». Ζήτησε δε άμεση ενημέρωση της Βουλής σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ενώπιον της ελληνικής αντιπροσωπείας για το τι προτίθεται να κάνει, μιλώντας για «σοβαρής σημασίας θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων».

Ανταπαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Πολύδωρας, σημείωσε ότι «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αυτό το επείγον αίτημα κάνει ένα τέχνασμα κοινοβουλευτικής τάξεως», ενώ «η κυβέρνηση αγωνίζεται στις Βρυξέλλες για να επιφέρει ευρυθμία» και «να σωθεί η ευρυθμία της συνταγματικής διατάξεως». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αγωνίζεται και για τη διαφάνεια. Αρχή από την οποία δεν αφίστανται και η ΕΕ και το ευρωπαϊκό δίκαιο», καταλήγοντας στο ότι «δεν είναι κόσμιο η Βουλή των Ελλήνων να εμφανίζεται ότι αντιδρά υπό το κράτος πανικού». Στην ίδια λογική ο υπουργός Μεταφορών, Μ. Λιάπης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Στη συζήτηση παρενέβη με σύντομη δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης ο οποίος σημείωσε: «Το κόμμα μας απορρίπτει κατηγορηματικά σαν απαράδεκτη τη στάση της ΕΕ (...) Πρόκειται για ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας που πρέπει να βρει αντίθετο κάθε εργαζόμενο(...) Η ΕΕ βάζει στην άκρη το Σύνταγμα της χώρας». Απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε απαράδεκτη τη θέση του ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερέχει του ελληνικού Συντάγματος. Παράλληλα, υπενθύμισε την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί «βασικού μετόχου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ