Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Σεπτέμβρη το νομοσχέδιο για τον εθελοντισμό

Αποφασίστηκαν νέοι περιφερειάρχες

Στα πλαίσια των χτεσινών κατευθύνσεων του Υπουργικού Συμβουλίου το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει τον Σεπτέμβρη νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντικών ομάδων, με κεντρικό σημείο την ενίσχυση των κινήτρων για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες. Αμεσα, ωστόσο, ξεκινά η εφαρμογή προγράμματος εθελοντισμού, δαπάνης 500 εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο προβλέπει την εκπαίδευση των εθελοντών δασοπυροσβεστών από υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δασικών υπηρεσιών, καθώς και τον εξοπλισμό των μηχανημάτων.

Επίσης, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, το βάρος της όποιας προετοιμασίας της κρατική μηχανής θα αναλάβουν οι Περιφέρειες. Οπως ανακοινώθηκε, συγκροτήθηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας τριμελείς επιτροπές, οι οποίες αναλαμβάνουν να πραγματοποιούν επιτόπιο έλεγχο των χωματερών και άλλων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων. Να επιβλέπουν τους δήμους για τον καθαρισμό των περιαστικών δασών. Να καθαρίζουν - εκτός από την περιφέρεια Αττικής - τις χωματερές, σε συνεργασία με τους Δήμους. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει το συντονισμό των ενεργειών για τον καθαρισμό των χωματερών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών

Στα πλαίσια αυτά, στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκαν και επικυρώθηκαν αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών. Συγκεκριμένα διορίστηκαν οι ακόλουθοι τέσσερις νέοι ΓΓ Περιφερειών: Α. Κανελλοπούλου, στα Ιόνια Νησιά. Ν. Μπελιβάνης στη Δυτική Ελλάδα. Μ. Κυριακίδης, στην Αττική και Μ. Σκέμπερη στο Βόρειο Αιγαίο.

Μετακινήθηκαν οι ακόλουθοι: Β. Βασιλόπουλος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από την περιφέρεια Κρήτης. Η. Λιακόπουλος στην Ηπειρο, από τα Ιόνια Νησιά. Θ. Καρούτζος στην Κρήτη από το Β. Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ