Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θα συνεχίσουμε ανυπόταχτα τον αγώνα

Την αντίθεσή τους στο μέλλον που τους επιφυλάσσουν η κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της, διαδήλωσαν χτες βράδυ οι νυχτερινοί μαθητές της Θεσσαλονίκης, μέσα από το 5ου Φεστιβάλ Νυχτερινών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε μπροστά στην κεντρική πύλη του Λιμανιού, το χώρο σύμβολο της ιδιότυπης ΝΑΤΟικής κατοχής που έχει επιβληθεί στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Οι μαθητές προειδοποίησαν πως θα συνεχίσουν ανυπόταχτα τον αγώνα τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε συρρίκνωση και απαξίωση τη νυχτερινή εκπαίδευση, ενάντια στην πολιτική που συντηρεί την ανεργία και ωθεί στην εξάρτηση και την εξαθλίωση τη νεολαία, ενάντια στο θανατηφόρο μέλλον της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εκεί, έξω από το ΝΑΤΟκρατούμενο λιμάνι που «φυλάσσονταν» από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι νυχτερινοί μαθητές μίλησαν για το μέλλον που ονειρεύονται και τραγούδησαν, συντροφιά με τα δύο νεανικά ροκ μουσικά σχήματα.

«Τα ΜΑΤ, οι εισαγγελείς, τα μαθητοδικεία και τα ιδιώνυμα που αντιμετωπίσαμε το περασμένο διάστημα, ως απάντηση στους αγώνες μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να συνυπογράφει ένα έγκλημα, να παραχωρεί στους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και οδικά δίκτυα, προκειμένου να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουν επί 78 ημέρες το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Να στέλνει εκστρατευτικό σώμα Ελλήνων στρατιωτών ενταγμένο στα πλαίσια της KFOR για να επιβάλει την "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο της γειτονική μας χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Θ. Κουτσουράς, μέλος του Συντονιστικού των Νυχτερινών Σχολείων. Και κατέληξε: «Την ίδια στιγμή που η πόλη μας τελεί υπό ΝΑΤΟική κατοχή, το λιμάνι στρατοκρατείται, εμείς λέμε ότι δε θα γίνουμε κρέας στις πολεμικές μηχανές τους, πως δε θα αφήσουμε να μας κάνουν πιόνια στα βρώμικα δολοφονικά τους σχέδια, ούτε πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι σε όλα αυτά. Αλλωστε, το έχουμε αποδείξει πως η νεολαία δεν μπαίνει στο γύψο, δεν πρόκειται να υποταχθούμε. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα μαζί με όλο το λαό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 11 Μάρτη το 3ο School Art Festival (2023-03-01 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (2019-10-11 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τη δημιουργία ΝΑΤΟικού λιμανιού (2003-02-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-07-13 00:00:00.0)
"Να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια" (1999-06-29 00:00:00.0)
Ουσιαστικές παρεμβάσεις, αλλά και αυξημένες απαιτήσεις (1999-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ