Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Βόμβα μολότοφ έριξαν στα γραφεία του ΚΚΕ

Βόμβα μολότοφ στα γραφεία του ΚΚΕ στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης έριξαν άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς ευτυχώς να καταφέρουν να προκαλέσουν σημαντικές υλικές ζημιές. Τα υπολείμματα του σπασμένου μπουκαλιού με το καμένο στουπί, βρήκε χτες το απόγευμα στην είσοδο των γραφείων ο γραμματέας της ΚΟΒ Μανώλης Τσαλίκης, ο οποίος και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία που ανέλαβε και την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Ερωτηματικά προκαλεί ο χρόνος που εκδηλώθηκε η επίθεση. Περίοδος που οι κομμουνιστές και ο υπόλοιπος φιλειρηνικός λαός της Θεσσαλονίκης εκδηλώνει πολύμορφα, μέσα από διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις, την αντίθεσή του στη χρήση της περιοχής ως ορμητήριο πολέμου των ΝΑΤΟικών.

Με δήλωσή του ο Μανώλης Τσαλίκης, γραμματέας της ΚΟΒ Τριανδρίας του ΚΚΕ, σημειώνει πως η τρομοκρατική αυτή ενέργεια ενάντια στα γραφεία του ΚΚΕ στην Τριανδρία εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών εκφοβισμού και τρομοκράτησης των κομμουνιστών και αριστερών πολιτών στην πόλη μας. «Η ενέργεια ανήκει στους ίδιους "γνωστούς άγνωστους" κύκλους και εκδηλώθηκε ακριβώς την περίοδο που πραγματοποιείται η ΝΑΤΟική άσκηση "Dynamic MIX", που το κόμμα μας αντιπαλεύει και ζητά από το λαό να παλέψει μαζί μας για να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας μας και την ειρήνη στην περιοχή μας.

Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια και στη συγκεκριμένη στιγμή που εκδηλώθηκε, αποσκοπεί, εκτός από τ' άλλα, να κάμψει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του λαού μας που αναπτύσσεται στην πόλη και σ' ολόκληρη την Ελλάδα».

Τέλος, απαντώντας στους εμπνευστές και εκτελεστές της τρομοκρατικής αυτής πράξης, σημειώνει: «Πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές της ειρήνης και της προόδου δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, αλλά θα εντείνουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους, θα παλέψουν να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαού και την αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και τις δυνάμεις που προωθούν την υποταγή και τη νέα τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ