Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καταγγέλλουμε την παρουσία των ευρωΝΑΤΟικών νεοβαρβάρων

Ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βαδίζουν οι αντιστασιακοί της Μακεδονίας, υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους χιλιάδες συναγωνιστές τους. Με ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης δηλώνουν ότι συστρατεύονται στον κοινό αγώνα μαζί με τους άλλους φορείς της περιοχής και απαιτούν να πάψει η χώρα να αποτελεί πεδίο ασκήσεων των ευρωατλαντικών δολοφόνων, να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Αυτές τις μέρες η Ελλάδα έγινε πεδίο ασκήσεων των φονικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ. Η παρουσία των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην περιοχή μας έχει, πια, μόνιμο χαρακτήρα: ένοπλες δυνάμεις και πολεμικό υλικό διακινούνται προς και από τη βαλκανική, χωράφια δεσμεύονται για τις ανάγκες τους, στρατόπεδα στήνονται, βολές πραγματοποιούνται και οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής.

Η άσκηση Dynamic MIX σημαίνει ουσιαστικά αμφισβήτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, κατάργηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Ακόμα, προωθεί τα αποσταθεροποιητικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, με κατάργηση συνόρων, δημιουργία μικρών κρατών - προτεκτοράτων κ.ά.

Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, που πολεμήσαμε τους Γερμανούς - Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες κατακτητές, που δώσαμε αίμα για τη λευτεριά της πατρίδας, όχι μόνο δε συμβιβαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε την καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας μας, αλλά υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και καταγγέλλουμε την παρουσία και την πολεμική δραστηριότητα των ευρωνατοϊκών νεοβαρβάρων στην Ελλάδα και στην περιοχή μας.

Μαζί με τους άλλους μαζικούς φορείς απαιτούμε και θ' αγωνιστούμε ν' απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις ξένες βάσεις και την παρουσία ξένων στρατευμάτων, ν' απελευθερωθεί η χώρα μας από τα δεσμά του ΝΑΤΟ και να μη συμμετάσχει στους τυχοδιωκτισμούς του. Να δημιουργηθούν συνθήκες διασφάλισης πραγματικής ειρήνης στα Βαλκάνια, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών τους - χωρίς ξένους προστάτες, επιδιαιτητές και κυρίαρχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ