Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεδομένες οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας

Επίκαιρη Ερώτηση για την τραγωδία κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, κατέθεσε ο Ορέστης Κολοζώφ, μετά την πτώση και δεύτερου αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας και τον άδικο χαμό μέσα σε δύο 24ωρα τριών πιλότων και δύο παιδιών.

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Η πτώση δύο αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, σε διάστημα 48 ωρών, με αποτέλεσμα τον άδικο χαμό τριών αεροπόρων και δύο παιδιών, έχει συγκλονίσει τη χώρα μας και προκαλεί θρήνο, οδύνη και οργή.

Το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν, τόσο για τη συντήρηση και τον έλεγχο των αεροσκαφών, όσο και για τον προγραμματισμό αυτών των ίδιων των ασκήσεων και την πραγματοποίηση τέτοιου είδους ασκήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές. Δέος προκαλεί η σκέψη τι θα γινόταν, αν το αεροπλάνο έπεφτε στο σχολείο Αντικύρων ή τη ΝΑΤΟική δεξαμενή καυσίμων που βρίσκεται στην περιοχή».

Με «δεδομένες τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας», ερωτάται ο υπουργός:

α) Θεωρεί η κυβέρνηση ότι παίρνει όλα τα μέτρα για τη σωστή συντήρηση και τον έλεγχο των αεροσκαφών, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και αποτελεσματική πτήση των μαχητικών αεροσκαφών; Πώς εξηγεί την πτώση τριών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας από την αρχή του χρόνου;

β) Γιατί μέχρι σήμερα δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην γίνονται τέτοιου είδους ασκήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ