Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πολλοί παραμένουν στην ομηρία

Στο πρώτο Θερινό Τμήμα η τροπολογία για τη μονιμοποίηση των «εκτάκτων»

Σε παρατεταμένη ομηρία καταδικάζει η κυβέρνηση χιλιάδες «έκτακτους» εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, εξαιρώντας τους από την τροπολογία για τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου.

Η τροπολογία, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύει το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα κατατεθεί στο α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, δε συμπεριλαμβάνει χιλιάδες «έκτακτους» που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ) και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση εμμένει στην τροπολογία που είχε διαμορφώσει προεκλογικά, με την οποία μονιμοποιούνται περίπου 15.000 - 20.000 συμβασιούχοι στο «στενό» δημόσιο τομέα και ΟΤΑ και δε διευρύνει τις υπό μονιμοποίηση κατηγορίες στο δημόσιο τομέα, αν και οι συμβασιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η τροπολογία, προφανώς για να το εξαργυρώσει σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου η τροπολογία ορίζει τρεις προϋποθέσεις:

1. Να απασχολούνται τουλάχιστον 24 μήνες με σύμβαση ορισμένου χρόνου και 36 μήνες με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

2. Οι διακοπές μεταξύ των συμβάσεων να μην υπερβαίνουν τους δύο μήνες.

3. Να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία θα κριθεί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ή τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών ή τα Δημοτικά Συμβούλια των ΟΤΑ.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλύπτει όλους όσοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις κατά την ψήφιση ή δημοσίευση της τροπολογίας, καθώς επίσης αναδρομικά, όσοι εργάζονταν την 31.8.1999 (όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις) ή την περίοδο του Φλεβάρη - Μάρτη 2000 (όταν δεν υπήρξε συμφωνία στη διακομματική για τη ρύθμιση), ανεξάρτητα εάν στη συνέχεια δεν παρέμειναν στις θέσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ