Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι

Τα συμπεράσματα από τη δουλιά της Οργάνωσης στις πρόσφατες εκλογές,συνόψισε, σε συνεδρίασή της, η Επιτροπή Περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης του ΚΚΕ

«Από τη δουλιά του προηγούμενου διαστήματος και της εκλογικής περιόδου, υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που βεβαιώνουν ότι η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης βγαίνει από την εκλογική μάχη πιο έμπειρη, πιο συσπειρωμένη, πιο μαχητική. Παρά τις δυσκολίες, πιστεύουμε προσωρινές, που δημιουργεί το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Το θετικό κλίμα και η αποδοχή των θέσεων του κόμματος, η όξυνση των προβλημάτων είναι το έδαφος για την ανάπτυξη παραπέρα της δράσης μας.

Μπορούμε πιο αποφασιστικά και ουσιαστικά να παλέψουμε και στην περιοχή μας για την προώθηση των στόχων του Κόμματος για την οικοδόμηση του Μετώπου, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Τα παραπάνω τονίζονται στην εισήγηση της του Γραφείου Περιοχής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Καβάλα με θέμα «εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τα εκλογικά αποτελέσματα και τη δουλιά των ΚΟ». Τις εργασίες της σύσκεψης παρακολούθησαν ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Επιτροπής, υπερψηφίζουν την εισήγηση, γιατί σ' αυτήν περιλαμβάνεται όλος ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε στα όργανα και στις ΚΟΒ, καθώς και οι προτάσεις που τέθηκαν για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης στην περιοχή.

Στην εισήγηση του ο γραμματέας του Γραφείου Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης Δ.Κρεωνάς , σημείωσε ότι παρ' όλο που το αποτέλεσμα στους τρεις νομούς της Θράκης δεν ικανοποίησε - μόνο στο νομό Δράμας υπήρχε μικρή άνοδος -, τα στελέχη στο σύνολό τους έδειξαν, ότι έχουν συνείδηση των δυσκολιών μέσα στις οποίες δόθηκε η μάχη, ότι τα κριτήρια εκτίμησης του αποτελέσματος και της δουλιάς είναι πιο σύνθετα από μια απλή «ανάγνωση» των ποσοστών ανόδου ή πτώσης. Υπάρχουν, πρόσθεσε, ποιοτικά στοιχεία, υπάρχει δυναμική στην πολιτική του ΜΕΤΩΠΟΥ, που αποτελούν πηγή αισιοδοξίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι νέοι ψήφοι που ήρθαν στο Κόμμα προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και κατά κύριο λόγο είναι από νέους στην ηλικία εργαζόμενους και αγρότες.

Τόσο στην εισήγηση όσο και στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Περιοχής, επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες που θα πρέπει να δοθούν στη δράση του Κόμματος.

- Στην ανάπτυξη αγώνων, πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων, αλλά και συσπειρώσεων πάνω στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αγώνες που θα πρέπει να συνδυάζονται και με την ιδεολογική δράση για την ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής και αντιμονοπωλιακής συνείδησης του λαού μας.

- Στο ζωντάνεμα της λειτουργίας της ΕΣΑΚ αποτελεί βασικό κρίκο, καθώς και η ανάπτυξη του ΠΑΜΕ.

- Στην αναζωογόνηση των Α` βάθμιων σωματείων, όπου έχουν την πλειοψηφία και τα επηρεάζουν αποφασιστικά οι ταξικές δυνάμεις.

- Στην προώθηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΕΤ με τη μαζικοποίηση των σωματείων και τη δημιουργία νέων σωματείων σε ακάλυπτους χώρους και κλάδους.

- Μεγάλο βάρος του Κόμματος και της παράταξης στις αρχαιρεσίες, που έρχονται για ουσιαστική ενίσχυση της παράταξης σε ψήφους και θέσεις.

- Να ενταθεί η δράση στο κίνημα ειρήνης. Συνέχιση της δράσης για τα ζητήματα παιδείας και υγείας.

Επίσης, οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι η δουλιά είχε αποτελέσματα, κυρίως σε περιοχές όπου γινόταν άτομο το άτομο, σπίτι το σπίτι. Ηδη ετοιμάζονται συσκέψεις για το ασφαλιστικό, ενώ προγραμματίζονται σειρά δράσεων για το δυνάμωμα των παρεμβάσεων στο μαζικό κίνημα. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν πάνω από 100 στρατολογίες, ενώ ετοιμάζονται νέες στρατολογίες, κυρίως εργαζομένων και νέων, στην Ξάνθη, τον Εβρο κλπ.

Ο Σπ. Χαλβατζής

«Να ενισχύσουμε την απαιτητικότητα από όλους μας και να υπάρξει δημιουργική υλοποίηση των κατευθύνσεων του προγράμματος δράσης της εισήγησης», ζήτησε στην παρέμβασή του ο Σπ. Χαλβατζής.

Πρόσθεσε ότι η δουλιά των κομματικών μελών θα πρέπει να είναι πιο σταθερά προσηλωμένη στην υπόθεση της οικοδόμησης του ΜΕΤΏΠΟΥ, που, μαζί με την ενίσχυση του Κόμματος, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες δράσης. Επισήμανε ότι χρειάζεται καλύτερος εξοπλισμός των κομματικών μελών με τις θέσεις μας και την πολιτική μας. Πολιτικό και ιδεολογικό δυνάμωμα των ίδιων των γραμμών, για να μπορούμε να συμβάλλουμε καθημερινά στη διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης των εργαζομένων, διευκρίνισε. «Να ενισχύσουμε τις καλές προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη της ΚΝΕ. Να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση της νεολαίας, να σταθούμε πιο κοντά της», κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβασμένος ο πήχης των απαιτήσεων (2005-10-30 00:00:00.0)
Οι συσπειρώσεις να αποκτήσουν πόδια στη βάση (2004-11-06 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην εξόρμηση προς τιμήν του Συνεδρίου (2000-11-30 00:00:00.0)
Ανάταση στη δουλιά μας, ψηλά τις αξίες μας (1999-07-14 00:00:00.0)
Πρώτο καθήκον η δουλιά στην εργατική τάξη (1996-07-10 00:00:00.0)
Με όπλο την ιδεολογική ενότητα (1996-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ