Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πρόβα «τζενεράλε» του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ

«Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη άσκηση, αλλά για την πρώτη πρακτική δοκιμή της λειτουργίας της νέας δομής του ΝΑΤΟ στη νοτιανατολική του πτέρυγα». Αυτό τονίζουν, με ανακοίνωσή τους, σχετική με την άσκηση «DYNAMIC MIX», τα μέλη του ζωγραφιώτικου κινήματος ειρήνης.

Πρόκειται, συνεχίζουν, για μια πρόβα «τζενεράλε» του νέου δόγματος της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, μια δοκιμαστική εφαρμογή των διευθετήσεων που προετοιμάζονται για τις ελληνο-τουρκικές διαφορές υπό την επικυριαρχία των Αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης, επισημαίνεται ότι το ίδιο το σενάριο της άσκησης περί «εκδήλωσης αστάθειας στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας» είναι εξόχως αποκαλυπτικό για τα μελλοντικά σχέδια των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι ο επιχειρησιακός έλεγχος στο Αιγαίο από την Ελλάδα, καταργείται και εκχωρείται εξ ολοκλήρου στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Νάπολης.

Συγχρόνως, οι φιλειρηνιστές καταδικάζουν και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή στην άσκηση, αλλά και γενικότερα η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής, εξασφαλίζει έναν ικανοποιητικό ρόλο για την ελληνική πλουτοκρατία στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια και ευρύτερα.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, καλούν τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, της υποτέλειας και των διαχειριστών της και για την οικοδόμηση ενός κόσμου της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ