Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο χώρος της Παιδείας (εργαζόμενοι, φοιτητές, δάσκαλοι) να γίνει κάστρο αντίστασης. Αυτό το κάλεσμα του ΚΚΕ μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση που είχε στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της στα δύο ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης. Προειδοποίησε πως πάμε ολοταχώς για μια Παιδεία η οποία υπηρετεί την αρπαγή των αγορών και ξεκαθάρισε πως η πολυδιαφημιζόμενη αξιολόγηση σχετίζεται με την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση της μόρφωσης.

Την Αλέκα Παπαρήγα συνόδευε πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν οι Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ, Χρ. Κόφφας, Σ. Βαρδαλής, Φ. Γεωργουδάκης, Π. Μενδρέκας, μέλη της ΚΕ, Γ. Κατσαρός, μέλος της ΚΕΟΕ, και κλιμάκιο στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Αβραμόπουλο, Γραμματέα της και μέλος της ΚΕ.

Επισκέφθηκε τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου «Μακεδονία» (ΠΑΜΑΚ), όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τους εργαζόμενους της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, τους εργαζόμενους μέσω εργολάβων στις άλλες υπηρεσίες του πανεπιστημίου, με τις πρυτανικές αρχές των δύο ανωτάτων ιδρυμάτων καθώς και εκπροσώπους εργαζομένων στο ΠΑΜΑΚ.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, η οποία έγινε στην κατάμεστη από φοιτητές, ακαδημαϊκούς και εργαζόμενους αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία». Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η νέα επίθεση της ΕΕ στην εκπαίδευση και στην εργασία», με αφορμή την εαρινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ