Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικά ερωτήματα

Κι επειδή, κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν ότι βλέπουμε συνωμοσίες και μάγισσες, τους καλούμε να σκεφθούν και να απαντήσουν τα παρακάτω ερωτήματα:

Πρώτον: Για ποιο λόγο προέκυψε ξαφνικά θέμα αναγραφής ή μη του θρησκεύματος; Δε θα λυνόταν το ζήτημα αυτό, έτσι ή αλλιώς, με το νέου τύπου κοινοτικό δελτίο αναγνώρισης (με τον απαραίτητο και για το φακέλωμα ηλεκτρονικό κωδικό), που προβλέπει η Συνθήκη Σένγκεν και θα κυκλοφορήσει σε 2-3 χρόνια; Και μη μας πουν πως υπάρχει ο νόμος περί «προστασίας των προσωπικών δεδομένων», που έπρεπε άμεσα να εφαρμοστεί, γιατί υπάρχουν νόμοι και νόμοι, που δεν έχουν ακόμη βρει εφαρμογή στην πράξη, ακόμη κι αυτοί για την εκκλησιαστική περιουσία, του 1987 και 1988.

Δεύτερον: Γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά χειρισμούς, που «έσπρωχναν» στην ένταση; Και μιλάμε, για σειρά ενεργειών, από τη διαβεβαίωση διαλόγου, που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στον κ. Χριστόδουλο και ακυρώθηκε στην πράξη λίγες μέρες μετά από τον Κ. Σημίτη, μέχρι την προχτεσινή, πρωθυπουργική άρνηση της γνωστής συνάντησης.

Τρίτον: Γιατί η ηγεσία της εκκλησίας «άρπαξε» το θέμα της αναγραφής και προχώρησε κι αυτή - μία σου μία μου, με την κυβέρνηση - στη δημιουργία κλίματος όξυνσης και έντασης; Μήπως δεν ξέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση (δυστυχώς!) να προχωρήσει σε μέτρα αποχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος; Μήπως δε βλέπει ότι είναι επουσιώδες και αμελητέο το θέμα της αναγραφής; `Η, μήπως, διαφωνεί με το ενιαίου τύπου δελτίο αναγνώρισης, που θα κυκλοφορήσει η ΕΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ