Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συμπαιγνίας το ανάγνωσμα!

Η ΝΔ αρχικά έριξε στάχτη στα μάτια των απολυμένων της Νάουσας με μια τροπολογία που μιλούσε έστω και περιορισμένα για παροχή σύνταξης στους απολυμένους που είναι 50 χρονών και έχουν 7.500 μέρες ασφάλισης, αλλά στη συνέχεια κατέθεσε νέα ρύθμιση μετατρέποντας τη σύνταξη σε... επίδομα!

Το ΠΑΣΟΚ, βουλιαγμένο στη μετάλλαξη του νεοσυντηρητισμού του, ούτε να υποκριθεί δεν μπόρεσε ότι στηρίζει τους απολυμένους! Τάχθηκε εναντίον της αρχικής κυβερνητικής τροπολογίας, πριν καν αυτή έρθει στη Βουλή, λέγοντας σε άπταιστη νεοφιλελεύθερη διάλεκτο ότι είναι «πρόκληση» (!) το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, δίνοντας έτσι το ιδανικό άλλοθι στην κυβέρνηση για να τη... διορθώσει!

*

Στη συνέχεια οι ρόλοι άλλαξαν και την πρωτοβουλία ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου κατέθεσε προτάσεις «καταπολέμησης της ανεργίας» (αντιγραφή των υποδείξεων του ΣΕΒ για επέκταση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης), σε περιοχές όπως η Νάουσα, όπου δε θα ισχύουν οι όροι αμοιβής, Κοινωνικής Ασφάλισης και εργασιακών σχέσεων που ορίζουν οι κλαδικές συμβάσεις!

Και πού κατέληξε όλο αυτό το δικομματικό «μαγείρεμα»; Στο ότι οι απολυμένοι δε συνταξιοδοτούνται, τους ρίχνουν στην... «πρόνοια» ενός επιδόματος και τους μοιράζουν αντί για δουλιά θέσεις μερικής και προσωρινής απασχόλησης!

*

Αυτά είναι τα έργα τους. Τόσο απέχει η «σοσιαλιστική» αντιπρόταση από την κυβερνητική πρόταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ