Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Καταδικάστε τους με την ψήφο σας

Ψήφο καταδίκης των κομμάτων και των εκπροσώπων τους που παίζουν με την αγωνία και τα προβλήματά τους κάλεσε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να δώσουν στις ερχόμενες τοπικές εκλογές το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα συμμετοχής σε έναν αγώνα που μπορεί και πρέπει να λάβει χαρακτήρα καταδίκης των κομμάτων και των εκπροσώπων τους που «παίζουν με την αγωνία και τα προβλήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων», απηύθυνε χτες ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους στην εκδήλωση της Αχτίδας ΕΒΕ της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας. Η ανάπτυξη των θέσεων του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές έδωσε την ευκαιρία για μια πλατιά συζήτηση. Εκδηλη ήταν όμως και η αγωνία για το Ασφαλιστικό.

Ο Γ. Μαρίνος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ορισμένα δεδομένα: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ συμφώνησαν, στήριξαν και με ευθύνη των κυβερνήσεων προωθείται η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών. Στο περιβάλλον αυτής της στρατηγικής που συμπυκνώθηκε στη Συνθήκη του Μάαστριχτ της ΕΕ και στη συνέχεια στις αποφάσεις του Πλαισίου της Λισαβόνας επεκτείνεται η δράση του μεγάλου κεφαλαίου στη μεταποίηση, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, σε όλους τους τομείς.

Το μεγάλο κεφάλαιο ισχυροποιείται, ανταγωνίζεται από καλύτερες θέσεις τις μικρές επιχειρήσεις, κατακτά έδαφος, πελατεία, τζίρο, κέρδη. Μικραίνει το έδαφος της δραστηριότητας του μικρού επιχειρηματία».

Αναφέροντας σημεία της εχθρικής προς τους ΕΒΕ κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε ότι αυτά πρέπει να σκεφτεί ο κάθε αυτοαπασχολούμενος μικρός ΕΒΕ και να επιλέξει τον αγώνα. Επιλογή που πρέπει να περάσει «στις τοπικές εκλογές που αποτελούν γενική πολιτική μάχη, συνολική αναμέτρηση», προκειμένου: «Να καταδικαστεί μαζικά η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να καταδικαστούν οι δήμαρχοι, οι νομάρχες, οι συνδυασμοί αυτών των κομμάτων αλλά και οι συνδυασμοί του ΣΥΝ γιατί από κοινού στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, τις αντιδραστικές αλλαγές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί αποφασίζουν στην Κεντρική Ενωση Δήμων και στις Τοπικές Ενώσεις».

Ο Γ. Μαρίνος έδωσε έμφαση στην ανάγκη οικοδόμησης λαϊκής συμμαχίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, ένα ζήτημα που βασανίζει ιδιαίτερα και τους ΕΒΕ, τονίζοντας τις ευθύνες της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις άθλιες συντάξεις, τα αυξημένα όρια ηλικίας, την αύξηση των εισφορών. Ο Γ. Μαρίνος επισήμανε: «Η κατάσταση έχει αγριέψει και θα αγριεύει συνεχώς. Το μεγάλο κεφάλαιο και η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά του γίνονται πιο επιθετικοί, πιο εχθρικοί απέναντι στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τη νεολαία μας. Προετοιμάζουν νέα επίθεση, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα». Τόνισε επίσης ότι «ο κοινωνικός διάλογος που στήνει η κυβέρνηση με τη συμφωνία και τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ, της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και των άλλων μηχανισμών, είναι καλοστημένη παγίδα, που στοχεύει στον εφησυχασμό των εργαζομένων και στο πέρασμα των αντιασφαλιστικών μέτρων. Σ' αυτή την κατεύθυνση, μεγάλη είναι η ευθύνη και του ΣΥΝ, που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί επιχειρήματα, τα οποία διευκολύνουν την κυβέρνηση. Από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναπαράγει ισχυρισμούς περί "ανισοτήτων" και "ανορθολογισμού" του ασφαλιστικού συστήματος, που χρησιμοποιήθηκαν και για την ψήφιση των νόμων Σιούφα και Ρέππα και οι οποίοι δεν έχουν σχέση με αύξηση των συντάξεων και των παροχών, αλλά είναι ο Δούρειος Ιππος για την επιβολή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων».

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Μαρίνος μίλησε και για τη συμπαιγνία του δικομματισμού στο θέμα της ανεργίας με αφορμή τη συζήτηση για τις φθίνουσες περιοχές. Μια κατάσταση που προήλθε από την πολιτική «που τάισε τους Λαναράδες στη Νάουσα και τους άλλους μεγαλοκαρχαρίες», που πέταξε τους εργαζόμενους στο δρόμο και τώρα επανέρχεται με μέτρα διαιώνισης της ανεργίας και της φτώχειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... (2010-09-21 00:00:00.0)
Ψήφο στο ΚΚΕ που παλεύει για την κατάργηση των μονοπωλίων (2007-06-19 00:00:00.0)
Οι αυτοαπασχολούμενοι θα εκφράσουν την αντίθεσή τους (2006-07-12 00:00:00.0)
Ανταποδώστε το «μαύρισμα» στην κάλπη (2004-02-18 00:00:00.0)
Εκεί που μας χρωστούσανε... (2002-10-09 00:00:00.0)
Θα πουν «όχι» στην πολιτική εξόντωσής τους (2002-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ