Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει

Πορεία χτες στην πόλη και πρόγραμμα νέων κινητοποιήσεων

Στους δρόμους και χτες οι απολυμένοι της Νάουσας
Στους δρόμους και χτες οι απολυμένοι της Νάουσας
Οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας συνεχίζουν στο δρόμο του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα με σταθερό το μέτωπο στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που αποκαλύφθηκε και μέσα από την τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διεκδικήσεις τους, αλλά και από τη συζήτηση που προηγήθηκε.

Στον νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης και στους πανηγυρισμούς των τοπικών βουλευτών της, απάντησαν χθες βράδυ με μια μαχητική πορεία από το ΕΚ μέχρι την πλατεία της Νάουσας. Στη γενική τους συνέλευση, νωρίτερα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 18 Μάη, στο πλαίσιο και της πανελλαδικής κινητοποίησης που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΚΙΔΕ). Σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αποφασίζει τις επόμενες μορφές κλιμάκωσης του αγώνα.

Ομόφωνα, στη γενική συνέλευση, κατέληξαν σε ψήφισμα, στο οποίο ξεκαθαρίζουν: «Οι απολυμένοι από τα κλωστοϋφαντουργία της Νάουσας καταδικάζουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που ανακυκλώνει τη φτώχεια και την ανεργία στην περιοχή, και προσπαθεί να μας παραπλανήσει προβάλλοντας πως το επίδομα που αποφάσισε να δώσει είναι ίδιο με τη δυνατότητα της πρόωρης και πλήρους συνταξιοδότησης. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη θέση που κράτησαν η ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που μαζί με την κυβέρνηση μεθόδευσαν την ακύρωση της αρχικής τροπολογίας που προέβλεπε πρόωρη συνταξιοδότηση για μερίδα των απολυμένων. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, συντονίζοντας την πάλη μας με εργαζόμενους και άνεργους άλλων κλάδων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, για την πλήρη και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Διεκδικούμε: Πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου της ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με 7.500 ένσημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ