Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Εσμιξαν στον κοινό αγώνα

Εργάτες και υπάλληλοι διαδήλωσαν μαζί με τους αυριανούς συναδέλφους τους ενάντια στην πολιτική που χτυπάει εργασιακά, ασφαλιστικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα

Σε αγωνιστικό αντάμωμα των απεργών στο Δημόσιο, τις πρώην ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και της νέας βάρδιας των εργαζομένων, των φοιτητών και σπουδαστών εξελίχθηκαν οι χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και τα συλλαλητήρια του Συντονιστικού ΑΕΙ - ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. Η συμπόρευση φοιτητών, σπουδαστών και εργαζομένων ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα πολλαπλά μηνύματα των χτεσινών κινητοποιήσεων, σηματοδοτώντας την αναγκαιότητα ο κοινός αντίπαλος, το κεφάλαιο, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί εκφραστές του, να πάρει ενιαία απάντηση, σε όλα τα μέτωπα της επίθεσης που επιδεινώνει συνολικά τους όρους ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων δέθηκε με το αίτημα για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Η καθολική καταδίκη του επικείμενου αντιασφαλιστικού «κοινωνικού διαλόγου» έγινε ένα με το σύνθημα για «Πτυχία για δουλιά, πτυχία με αξία, και όχι διαβατήρια για την αεργία». Εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές και σπουδαστές κατήγγειλαν με μια φωνή την αύξηση των 0,77 ευρώ την ημέρα που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα και η οποία παγώνει τους μισθούς και τα μεροκάματα, οδηγεί σε αποδοχές πείνας για τους νέους εργαζόμενους, που τώρα μπαίνουν στην παραγωγή ή δουλεύουν για να ανταποκριθούν στο κόστος των σπουδών τους.

Κατήγγειλαν την επίθεση στις κλαδικές συμβάσεις, το ξεπούλημα των ίδιων των παιδιών των εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στις πρώην ΔΕΚΟ, που βάζουν πλάτη στις ανατροπές εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των νέων κυρίως εργαζομένων.

Η χτεσινή κοινή κινητοποίηση έστειλε ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς απολογητές της Παιδείας της αγοράς: Οτι το αντιδραστικό σχέδιο για το νέο νόμο πλαίσιο θα πάρει την απάντηση που του πρέπει από το φοιτητικό κίνημα, σε κοινό βηματισμό με τους εργάτες και τους υπαλλήλους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οτι η μόρφωση των αυριανών εργαζομένων είναι πρώτα και κύρια υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης, τα παιδιά της οποίας δέχονται τις συνέπειες από τις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Αλλαγές οι οποίες αποτελούν μέρος της συνολικότερης αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ