Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Να εναντιωθούμε στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Την επιτακτική ανάγκη και το άμεσο καθήκον για απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή μέσα από το συντονισμένο και αποφασιστικό αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας και των άλλων λαών ήταν το κεντρικό συμπέρασμα, το οποίο αναδείχτηκε στην προχτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Κέρκυρα η Επιτροπή Ειρήνης, με θέμα «τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΕΕ και η ελληνική εξωτερική πολιτική και άμυνα».

Το άνοιγμα της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο με έντονη την παρουσία της νεολαίας έκανε ο Ν. Παπαναστάσης αντισυνταγματάρχης ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμφέροντα των καπιταλιστών να ελέγξουν και να διασφαλίσουν ενεργειακούς πόρους μέσα από βίαιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και οριοθέτηση νέων γεωγραφικών ζωνών εκμετάλλευσης.

Επισήμανε τους στόχους των ιμπεριαλιστών για δημιουργία ενός απόλυτα ελεγχόμενου τόξου που αρχίζει από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και περιλαμβάνει Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, Αραβική Χερσόνησο, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Ο Κ. Κωτσαντής, μέλος της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στη διευρυμένη παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, στην εγκατάσταση νέων στρατιωτικών αμερικανικών βάσεων.

Επισήμανε ότι «κάθε Ελληνας κατέβαλε την περασμένη χρονιά 473 ευρώ, ενώ στρατιωτικές δαπάνες ξεπερνάνε το 10% του προϋπολογισμού». «Θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα μείωσης των στρατιωτικών δαπανών μέσα από μελέτη των αμυντικών και μόνο αναγκών της χώρας, με οπλικά συστήματα σύμφωνα με τη μορφολογία και με την ανάπτυξη της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ