Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κριτήριο ψήφου η στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα

Σε συγκέντρωση στον Αλιμο, μίλησε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ

«Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μάχη εξόχως πολιτική, την οποία ο λαός και η νεολαία πρέπει να αξιοποιήσουν στην κατεύθυνση της καταψήφισης των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι υπεύθυνοι για την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν σε βάρος τους, και της ψήφισης των συνδυασμών της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", που υποστηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές».

Αυτό τόνισε χτες το βράδυ ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ, σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟ Αλίμου του ΚΚΕ στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, την αναγκαιότητα συμμετοχής και συμβολής της νεολαίας σ' αυτές.

«Κριτήριο ψήφου για τη νεολαία και το λαό, σημείωσε ο ομιλητής, είναι η στάση του κάθε υποψήφιου και της κάθε παράταξης απέναντι στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, την εμπορευματοποίηση ή όχι της Παιδείας και της Υγείας».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα προβλήματα της νεολαίας και ιδιαίτερα στους τρόπους αναχαίτισης της κλιμακούμενης δυσφορίας της από την αντιλαϊκή πολιτική, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τα χρόνια που έρχονται θα είναι χρόνια έντασης των αγώνων λόγω της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Το γνωρίζει αυτό πολύ καλά η πλουτοκρατία και οι τοπικοί της υπηρέτες, γι' αυτό και δημιουργεί και μηχανισμούς χειραγώγησης για τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ακολουθήσουν. Πληθαίνουν οι θεσμοί, ιδιαίτερα αυτοί που αφορούν τον έλεγχο και το καναλιζάρισμα της δυσαρέσκειας της νεολαίας από την ασκούμενη πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν κυβέρνηση, δημιούργησε τη Βουλή των Εφήβων, τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις τις οποίες "μπούκωσε" με πολύ χρήμα, τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας. Ολοι αυτοί οι θεσμοί έχουν ως κύριο στόχο το μπόλιασμα με τον κοινωνικό εταιρισμό, το δηλητηριασμό των συνειδήσεων με τα "ευρωπαϊκά ιδεώδη" που είναι ο ανταγωνισμός και η επιχειρηματικότητα, να νομιμοποιήσουν στο μυαλό των νέων την αντιλαϊκή πολιτική, να παίξουν το ρουσφετολογικό τους ρόλο».

«Τα Συμβούλια Νεολαίας που προτείνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω», ανέφερε ο Γ. Πρωτούλης και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Μας απασχολεί η κοινή δράση των νέων εργατών, μαθητών, φοιτητών, που μένουν στην ίδια περιοχή. Μας απασχολεί η ανάπτυξη της αντίληψης ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη ζωή του ο κάθε νέος έχουν κοινή ρίζα, άρα ενιαία χρειάζεται να τα αντιπαλέψει και, μάλιστα, σε συντονισμό το εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα».

Νωρίτερα, σύντομο χαιρετισμό είχε απευθύνει ο Χρήστος Δουρίδας, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας» Αλίμου και υποψήφιος δήμαρχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ