Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Η νίκη θα είναι δική μας!

Από τη χτεσινή εκδήλωση στη Φιλοσοφική
Από τη χτεσινή εκδήλωση στη Φιλοσοφική
Οσο η αδικία και η εκμετάλλευση κυβερνούν τον κόσμο, όσο οι λαοί καταπιέζονται θα υπάρχει πάντα αντίσταση... Η νίκη θα είναι δική μας!

Νέοι κομμουνιστές και αντιιμπεριαλιστές από την Ελλάδα, καθώς και οι αντιπρόσωποι ξένων οργανώσεων που βρίσκονται στη χώρα μας για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ και το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ, επιβεβαίωσαν μ' αυτά τα λόγια την πίστη τους στα ιδανικά της ΠΟΔΝ, στη χτεσινή εκδήλωση στη Φιλοσοφική προς τιμή της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυσή της, που διοργάνωσε η ΚΝΕ.

Η κατάμεστη αίθουσα παλλόταν στο ρυθμό της ανυπόταχτης πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν σ' έναν αέρα γεμάτο σπινθήρες νιότης ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας. Με βροχή από συνθήματα για την αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, για τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα υποδέχονταν οι νεολαίοι κάθε ομιλητή: τον πρόεδρο της ΠΟΔΝ Μιγκέλ Μαδέιρα, τον Κώστα Παπαδάκη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, καθώς και τους εκπροσώπους των πέντε Περιφερειακών Οργανώσεων της ΠΟΔΝ, που απηύθυναν χαιρετισμό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Θέμη Γκιώνη. Ακόμα παραβρέθηκαν ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης πρώην πρόεδρος της ΠΟΔΝ και στέλεχος του ΚΚΕ και ο Χουάν Κάρλος Φορμέτα πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΔΝ και στέλεχος του ΚΚ Κούβας.

  • Οι εργασίες του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΔΝ ολοκληρώνονται σήμερα. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα αλληλεγγύης στα οποία κατέληξε θα παρουσιαστούν σε επόμενο φύλλο του «Ρ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ