Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Ερωτας και ... βήχας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΛΕΜΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να κρυφτούν, να κοροϊδέψουν και να καθησυχάσουν, αλλά ...ο έρωτας, ο βήχας και ...οι προθέσεις κατάργησης της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν κρύβονται.

Για τον περίφημο «διάλογο» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε χτες για το Aσφαλιστικό, μιλάμε. Αυτόν, που θέλησαν να μας παρουσιάσουν ως «αθώα κουβεντούλα», που γίνεται χωρίς κανείς να ξέρει πού θα καταλήξει.

Πλην, όμως, όλοι για «ανταγωνιστικότητες», «βιωσιμότητες» και «αδικίες ανάμεσα στους εργαζόμενους», μιλούσαν. Τα υπονοούμενα πήγαιναν κι έρχονταν και έδειχναν μόνο προς μια κατεύθυνση.

Αυτήν που απαιτούν οι Βρυξέλλες, ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ κανείς για την υπόθεση της τροπολογίας για τους απολυμένους των κλωστοϋφαντουργιών της Ημαθίας! Εξέθεσε πολλούς...

Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΣΕΒ, αλλά και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «βγάζουν σπυράκια» και «τρέμουν» ακόμη και στη σκέψη να πάρει πρόωρη σύνταξη ένας απολυμένος εργάτης 50 και πλέον χρόνων, που η επιχείρησή του έκλεισε και η ανεργία στο νομό του οργιάζει.

Λες και πρόκειται να του δώσουν και καμιά σύνταξη της προκοπής, με την οποία θα μπορέσει να ζήσει αυτός και η οικογένειά του.

Φέρονται σαν την επόμενη μέρα που ο άνθρωπος αυτός θα συνταξιοδοτηθεί, θα καταρρεύσει η οικονομία της χώρας, θα καταβαραθρωθεί το Χρηματιστήριο, θα κλονιστούν συθέμελα τα «ιερά και όσια» της οικονομικής ζωής.

Και γι' αυτό κοροϊδεύουν τους απολυμένους τόσο της Ημαθίας, όσο και όλης της χώρας με απανωτές τροπολογίες, που αλλάζουν δυο και τρεις φορές.

Κι όμως, ουδόλως ανησυχούν όταν πολλαπλάσια κονδύλια καταλήγουν, μέσω προγραμμάτων, επιδοτήσεων, ενισχύσεων, σε εργοδότες, οι οποίοι την επόμενη μέρα εξαφανίζονται προς το Βορρά, αναζητώντας χαμηλά μεροκάματα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση.


Γρηγοριάδης Κώστας

`Η μπορεί και να εξαφανίζονται γενικώς, μια και τέτοια φαινόμενα είναι συχνότατα στην «Ελλάδα της Ανάπτυξης» των τελευταίων 20 χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ