Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Εντονη ήταν η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, οι αρχηγοί των οποίων το σχολίασαν κριτικά και το αποδοκίμασαν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ χαρακτήρισε τον Κ. Σημίτη απληροφόρητο, άσχετο, αυταρχικό και κυνικό, αφού αρνείται εν ονόματι της Δημοκρατίας το διάλογο. Αναφερόμενος στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι πλήττονται ορισμένες κοινωνικές ομάδες από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είπε ότι γι' αυτό ευθύνεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που εξωθούν σε ακραίες ενέργειες τους αγρότες, χωρίς να κάνουν τίποτα για την αντιμετώπισή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός εγκαινίασε μια αδιέξοδη και επικίνδυνη τακτική και αντί για πολιτικές διαλόγου χρησιμοποιεί εκβιαστικά διλήμματα. Εκανε επίσης λόγο για επίδειξη αδιαλλαξίας και επίδειξη πυγμής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας χαρακτήρισε το διάγγελμα του πρωθυπουργού ως μήνυμα αδιαλλαξίας και αλαζονείας, που έδειξε ότι είναι ανίκανος και επικίνδυνος. Τέλος, ο Αντ. Σαμαράς συνέστησε στον Κ. Σημίτη να αποφεύγει το ύφος και το ρυθμό του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" και να προχωρήσει αμέσως σε διάλογο με τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ